Verwarming voor garage

Tikra

  • #1
Hallo klussers,

Wie kan ons helpen bij de juiste keuze:

Wij hebben en 40 kW ketel en de waterleidingen lopen deels door de garage. Dus de vraag is: voor de garage 45 m² x 2,30 hoogte verwarmingsradiatoren aanbrengen (en zodra ja .. aan welke kant van de garage) of kiezen voor een soort gasheater. Maar dan blijft het probleem van kamer waar thermostaat hangt is warm garage blijft koud ...)

Gas aansluiting is ook dicht bij, misschien een tweede cv kachel installeren voor het verwarmen van de garage en de daar boven liggen de kamer (speelkamer als ik mijn trap klaar heb over .... maanden)

Maarja een een gasverwarming met een ingebouwde blower zou ook handig kunnen zijn maar ik kan zoiets niet vinden (ik denk gebrek aan de nederlandse taal, want ik weet niet hoe zoiets heet...)

Dus, barst maar los met ideeën en voorstellen ....

Helge
 

Chathanky

  • #2
Ga eerst na of de garage altijd verwarmd moet zijn of alleen zo nu en dan als je aan het hobbyen bent.
Waar gebruik je de garage veelal voor? Aan de hand daarvan kun je je keuzes gaan maken.
 

Tikra

  • #3
Stalling van onze oude autos, restauratie van deze , dus het liefst willen wij deze op een constante (droog) temperatuur houden en als wij gaan klussen willen wij ze hoger verwarmd hebben) ....

met vriendelijke groet

Helge
 

Chathanky

  • #4
Je zou het met radiatoren kunnen doen, als de ketel nog voldoende over heeft, je komt ongeveer op 100 m³ inhoud, als je deze ruimte tot een graad of 20 wilt hebben zul je 8 kW aan radiatoren moeten plaatsen.

Dit geldt ook als je keuze op een andere warmtebron valt. Ga uit van 80 watt/m³. is de garage een steens ongeïsoleerde garage zonder enige isolatie reken er dan nog 10 watt/m³ bij.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Houd er rekening dat er een garageuitvoering van een heater geplaatst moet worden, deze zijn geschikt hiervoor, gewone heaters niet, die kunnen (benzine)dampen aanzuigen uit de garage en dat is verboden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu