Verwarming voor garage - Wat is de beste optie?

Tikra

  • #1
Hallo klussers en vakmannen (vrouwen)

Onze garage hebben wij net geïsoleerd (8 cm glaswol en gipsplaat) - maar een garage de geïsoleerd is en niet verwarmd wordt blijft natuurlijk koud. Wat is de beste optie?

Een gasgestookte luchtverwarmer of door midel van een radiator op onze ketel aansluiten? Is het dan verstandig om hier een radiator te nemen met een thermosthaat kop om bijv. de temperatur van de garage te kunnen regelen (onafhankelijk van de rest van het huis, en is dat mogelijk?)?

De garage is 9 m x 4,5 m x 2,35 m = ca. 100 m³

Alvast bedankt voor tips voor de verwarming voor de garage.

Helge
 

Chathanky

  • #2
Je zal voor een radiatorvermogen van 7 tot 8 kw moeten kijken voor zo`n grote ruimte, dit zullen er dan 2 of 3 radiatoren worden van een flink formaat. hiermee kan je de ruimte rond de 20 graden krijgen.

Gebruik je een veel lager vermogen zul je dit niet halen en blijft de temperatuur achter. Dan heeft een thermostaatknop ook geen zin.

Wat voor temperatuur wil je de ruimte hebben? ivm. eventueel een lager vermogen.
 

Tikra

  • #3
Het wordt een garage waar ik onze oude autos parkeer en aan de autos wil gaan klussen dus het wordt ook een klusplaats (hout en metaal).
 

Chathanky

  • #4
Dan is het verstandig om 70 tot 80 watt per kub vermogen toe te passen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Het nadeel van centrale verwarming is de moeilijk beheersbare temperatuur, wanneer de kamer waar de thermostaat zit op temperatuur is gaat er geen warmte naar de garage, er zal dan een aparte temperatuurregeling op de installatie moeten.

Gasverwarming is perfect te regelen, houd u er wel rekening mee dat de gaskachel geschikt moet zijn voor een garage, de aanvoer van lucht moet rechtstreeks van buiten gehaald worden, het moet een dicht toestel zijn.
 

Chathanky

  • #6
Bij ondervermogen krijg je problemen om de temperatuur goed te houden in de garage, zeker bij vloerverwarming wordt het moeilijk, heb je radiatoren zorg er dan voor dat het vermogen aan radiatoren iets hoger is dan de woonkamer, en regel de garage met thermostaatknoppen, dan zul je hier weinig last van hebben.

In combinatie met vloerverwarming wordt het een lastiger verhaal.

Misschien kan de vragensteller duidelijkheid geven.
 

Tikra

  • #7
Ok, ik probeer het duidelijker te omschrijven. Wij hebben centrale verwarming (gas) , geen vloerverwarming maar een combi van convectorputten en radiatoren. De woonkamer is inderdaad de kamer met het thermostaat en door de garage lopen de waterleidingen van de verwarming. De ketel (40 kW en geen combi) is direct naast de garage geplaatst.

Jan kun je mij offline (pm) tips geven mbt merken, types voor een aparte "verwarming in de garage, misschien in combinatie met een ventilator etc....

Dank je wel, en de groeten aan de sint
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Hoe graag ik u wil helpen maar hier doe ik niet aan mee, er spelen teveel factoren mee om op afstand zo'n gericht advies te geven, dit is echt werk voor een installateur om te adviseren.
Ik hoop dat u begrip heeft voor mijn antwoord.

Succes.
 

Tikra

  • #9
Ik wel geen gedegen advies maar informatie m.b.t. tot.....
Dit is na mijn begrip geen forum waar men rechten aan kan ontlenen - dus als iemand goede ervaring heeft met bepaald equipment mag het gewoon gezegd worden ... aan het eind ga ik toch bepalen wat ik wel of niet ga doen, maar info's en persoonlijke indrukken zijn altijd welkom en waardevol ....
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
Het voorkomt dat mensen hun merk gaan spammen en dat fabrikanten hier allerlei reclame tactieken kunnen toepassen.
Als je geen merken noemt kan je als beheerder ook geen klachten vam smaad e.d. verwachten.

Voor merk gericht advies ga je naar een instalateur.

Uit de forum regels:
Directe positieve of negatieve reclame voor een bepaald merk, bedrijf of artikel of een verwijzing naar een Internet-site ervan wordt niet geaccepteerd. De site-administrator en de moderator(s) hebben het recht berichten, waarin dergelijke uitingen voorkomen, naar eigen inzicht te wijzigen of te verwijderen.
Ook vragen of antwoorden, die naar inzicht van de forumleiding geplaatst worden met de bedoeling dergelijke reclame uit te lokken of een mening over een bedrijf te verkrijgen, zullen verwijderd worden!
 

Tikra

  • #11
Absoluut te begrijpen.... terecht en te accepteren (de regels van het forum) ....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu