Verwarming verwarmt niet continue warmte

Klus jan

  • #1
Het betreft een Nefit combi v32 van 1993.

De cv ketel verwarmt en dan houdt ie de warmte niet vast in huis. Het is gewoon koud en de radiatorplaten voelen lauw aan. We hebben nooit een lekkere temperatuur in huis. Heel vlagerig. Als we de klokthermostaat Honeywell op 25 zetten wordt het maar 17 graden in huis.

We hebben een erkende monteur erbij gehad die heeft het kwik in het klokthermostaat weer even naar gekeken en dat zou het zijn. Maar helaas niet dus. Ik krijg geen foutcodes van de cv. Alleen dat ie aan staat en de brander uit. Wat kan het zijn? Hoe kan ik het lekker aangenaam krijgen met een zelfde temperatuur? In huis is alles HR glas en termopane.

Jan.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Als je de kamerthermostaat heel hoog zet bijv op 30 C wat gebeurd er dan met de ketel? Gaat hij echt weer op display 0 ? of gaat hij laag branden.

Zijn je radiatoren vrij opgehangen - ik bedoel zonder omkasting?

We horen het!
 

Klus jan

  • #3
De radiatoren zijn vrij opgehangen. En als ik de verwarming nog hoger zet inderdaad op 30 of zo dan duurt het nog heel lang voordat hij aanslaat en gaat verwarmen. De code is dan inderdaad 0 of 1.

Als ik met een kwikthermometer de temperatuur in de kamer meet, als de klokthermostaat op 25 of 30 staat is 17/18 graden. Op de klokthermostaat geeft ie 17 graden.

Nu is het even lekker warm, maar zo direct wordt het weer koud en duurt het weer een hele tijd voordat het weer lekker wordt. We hebben de stekker er al even uit gehad. Even helemaal op 0 gezet. Maar helaas.

Jan.
 

Bernhard

  • #4
Kan het zijn dat de thermostaat verkeerd is aangesloten bv op koelen
ipv op verwarmen?

mvgr Bernhard.
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #5
Beste wat je kan doen om te controleren of het aan de thermostaat /of
ketel ligt is deze af te koppelen en de draden door te verbinden.

Dus een lus maken van die aansluiting, dan moet de ketel blijven branden, als hij dan wel aan blijft dan is de oorzaak je thermostaat, blijft ie dan ook uit gaan naar 0, dan zit het in je ketel.

Eerst uitsluiten dus waar de kneep zit. Therostaat of ketel anders wordt het een lang verhaal.
 

Klus jan

  • #6
Dank voor jullie snelle reacties. Als het de klokthermostaat is dan is het een helder verhaal, vervangen dus. Maar als het de ketel is, wat kan het dan zijn. Toch niet vervangen? Wij zijn leken en kunnen de monteur eventueel er op aanspreken maar zelf lussen maken e.d. is aan ons niet echt besteed.

Jan
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #7
Nee hoor niet vervangen!

En die lus is niet moeilijk,het betekent dat de 2 draadjes van de thermostaat er vanaf moeten en aan elkaar gezet worden, op dat moment moet de ketel aangaan (24 volt) dus kan geen kwaad aan uw vingers.

Ja en dan zijn er nog vele mogelijkheden wat die ketel betreft, maar vervangen zeker niet..
 

Klus jan

  • #8
Wederom Bedankt!
Wat zou het meest voor de hand liggen in dit geval qua afwijking van de ketel? De uurtarieven tikken behoorlijk door dus een richting zou geweldig zijn. Niet dat de monteur een dag bezig is...... ik heb er zelf weinig vertrouwen in.
Jan.
 

Twanomega

  • #9
Hoi

Kijk eens of de thermostaat recht hangt.
Zo niet hang hem dan recht.

Kijk eens of de ketelthermostaat niet defect is.
Kun je controleren door de draadjes van de kamerthermostaat door te verbinden. Toestel moet dan aangaan en aan blijven tot de ketel zijn temperatuur gehaald heeft.

Zo niet is er iets met je ketelthermostaat.

Twan
 

Klus jan

  • #10
Tis opgelost!

Het bleek de leidingsthermostaat te zijn dichtbij de ketel.....

Nogmaals dank voor al jullie reacties en tips!

Jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu