Vervangen groepenkast en nieuwe draden trekken

Vankessel

  • #1
Ik in een huis uit 1978 met een groepenkast met 3 groepen via een aardlekschakelaar en 1 daarlangs. Het is in huis volgens mij een zooitje: de vaatwasser in de keuken staat op 1 groep samen met de combiketel, droger en wasmachine op zolder. Geen idee hoe dit kan. Ik zit nu rond te lezen en zie pas dat dit niet zo verder kan.

Zelf heb ik er geen verstand van en dus willen we de boel laten nakijken door een goed installatiebedrijf en een offerte opvragen.

Ik heb een paar vragen:
- Op zolder staat zoals gezegd de wasmachine en droger en die blijven daar staan. Er zal een extra groep moeten worden gereserveerd voor een van de 2 apparaten en dus extra bedrading naar zolder worden getrokken. Is er daarvoor nog ruimte in bestaande electrabuizen? Of zitten we straks met electrabuisjes over de muren en plafond richting zolder... Hoe wordt dit normaal opgelost?

- Wat is een goed bedrijf in regio (regio verwijderd, mod), of maakt dat niet zo uit?
Zit er veel prijsverschil tussen bedrijven onderling?

- Wat voor bedrag moet je grofweg op rekenen? Moeilijke vraag, een zeer grof antwoord is al welkom want ik heb nu echt geen enkel idee.

Geen echte klusvragen dus. Ik weet dat dat eigenlijk niet de bedoeling is, maar misschien kunnen jullie me toch op weg brengen..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dit forum is er niet voor de adviezen die u vraagt, ik raad u aan een paar offertes te vragen bij bedrijven en daaruit een keus te maken.
U bent er in elk van overtuigd dat het zo niet kan, laat dit dus door een erkende vakman installeren.

Hier gaat dus een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu