Verdeling vermogens bij uitbreiding naar 3 fase

Rinus747

  • #1
Eerst even een terugblik: Om een voor mij niet heel duidelijke reden is een forum onderwerp “De WARE reden van elektrisch koken
 

Rinus747

  • #3
Headhunter....ik zie dat de eerdere info nog beschikbaar is :)

Toch vraag ik nog even door over de gekozen balans en faselast op L2 en L3.

Ik heb geen hoofdzekering-curve kunnen vinden die meer dan 13% overbelast mag worden. Wat is een goede curve, en hoe moet ik die lezen?

Groeten, Rinus
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Als je goedkoop wilt stook je het beste op gas.

Elke fabrikant heeft zijn patroon curves online staan.

Je selecteert de juiste patroon.
Je selecteert de stroom, lijn recht omhoog zetten tot je de patrooncurve kruist, dat punt overzetten naar links en de tijd aflezen.
Dan zie je dus dat bij een bepaalde stroom de zekering Na een aantal (m)S knapt.
Je zal zien dat een patroon gedurende een behoorlijke tijd zwaar overbelast kan worden(100%).
In basis reken je de installatie theoretisch op 65 a 70% door, vervolgens kies je de dichst bij komende hoofdpatroon en kijk je in de karakteristiek of de theoretische overbelasting zo lang kan aanduren dat de patroon knapt.

En knapt dat ding wel 2x per jaar heb je toch nog 480 euro bespaard.

PS er zijn zat huishoudens die dit laten draaien op 1x35A, en ook dan gaat het heel vaak heel lang goed.
 

Rinus747

  • #5
Wat geld mag me het over gaan naar elektrisch koken wel kosten, maar ineens 600 euro per jaar aan extra vastrecht vindt ik gewoon belachelijk.

Het is een sprong die ineens meer kost dan de kook-energie zelf!

Het lijkt een beetje op de woningmarkt: "Mijnheer u heeft geen recht op een woning van de woningbouwvereniging, zoek maar in de vrij sector. U bent vogelvrij. Succes mijnheer." ;)

Ik zou graag 50% extra vastrecht betalen (op 200 euro), voor 50% extra aansluiting (3x25-->3x35A)

Waar komt die belachelijk grote vastrecht sprong vandaan? Ik voel me gemanipuleerd. Zit hier de politiek achter, of de netbeheerder?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Is in 2008 besloten door onze 'democratisch gekozen volksvertegenwoordiging' in samenwerking/samenspraak met de toenmalige NMA (nu ACM)... De exacte wet (of het besluit) heb ik niet kunnen vinden, wel dat een van de oppositiepartijen iets schreef over de toenmalige kamerdebatten.

Daar kun je niets aan veranderen, tenzij je via een politieke partij de zaak weer eventjes weer laat terugdraaien...

Hier vind je nog wat info, ook over de tegenwoordig verantwoordelijke organisatie.
 

Rinus747

  • #7
Ik denk dat het net zo democratisch is als dat we mogen kiezen of we wel of niet bij Europa horen.

En dus net zo democratisch dat amerikanen wel mogen rotzooien met het recept van Camembert kaas, en dat naar Europa mogen transporteren, maar dat een leverancier in een EU land aan andere regels is gebonden.

En net zo democratisch als dat een Poolse chauffeur in Nederland werkweken van 60 uur maakt, tegen sub-bijstands niveau bezig is, en hoogstens 1 maal per maand een weekendje vrij krijgt om zijn kinderen te zien. Onze vrijheid is om heel veel belasting te betalen, waardoor onze baas wel failliet moet gaan aan ons salaris, maar we mogen dan wel elk weekend thuis zijn, en als je pech hebt alle dagen van de week.

De nieuwste hint van het UWV: Ga toch eens op onze open dag "Roemenie" kijken. Daar kunnen ze nog veel mensen gebruiken. :-|
 

Rinus747

  • #8
Ik wil niet meer stemmen op partijen met "package deals"

Ik wil stemmen op de onderwerpen zelf.

Moet toch kunnen met internet!?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Beste Rinus, wilt u zich beperken tot klusvragen en uw reacties alleen daarop geven, het wordt zo een onoverzichtelijke brij van woorden waarin u blijkbaar uw gelijk wil halen, dit is een klusforum en geen discussieforum over meningen over o.a. Amerika en Europa die niets met klussen te maken hebben.
 

Rinus747

  • #10
OK Jan. Je hebt gelijk.

Samenvatting voor wat de klus betreft is dus:

Als je elektrisch gaat koken kan het zijn dat je een extra zware aansluiting nodig hebt. Volgens vaklui is dat meestal niet nodig. Als je pech hebt ga je een beetje over het randje, en kost je dat ineens 600 euro per jaar aan vastrecht kosten extra. Dat is meer dan de energie die je verstookt, en mogelijk meer dan wat de kookplaat je kost. Elk jaar opnieuw!

Bezint eer ge begint.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu