Ventilatie badkamer zolder

Jesperh

  • #1
Hallo,

Ik ben van plan om op zolder een badkamer te gaan maken. Er is een raam aanwezig maar ik heb toch ook graag dat deze ruimte op de mechanische ventilatie wordt aangesloten.

Aan de overkant van de trap zit de technische ruimte met de CV en de mechanische ventilatie. Ik zou dan willen oversteken door de nieuw te creëren vliering vloer met een platte buis. Mijn vraag is, kan dit en zou ik nog ergens rekening mee moeten houden? Zie de foto’s, in het rood getekend hoe de platte ventilatiebuis zou moeten lopen.

IMG_9292.jpeg IMG_9291.jpeg
 

ADDave

  • #2
Waarom platte buis?
 

Jesperh

  • #3
Ik red het anders niet met de hoogte van de vliering. Is een platte buis verkeerd?
 

ADDave

  • #4
Nee hoor kan allemaal. Ronde buis is makkelijker. Je hebt nu wat extra koppelstukken nodig maar dat is verder niet zo'n probleem.
 

Jesperh

  • #5
Inmiddels ben ik zover dat ik de ventilatie kan aanleggen. Ik moet echter de hoek van het dak volgen wat geen 45 graden is maar 38 graden ongeveer. Door het bedrijf die de ventilatieonderdelen verkoopt is mij geadviseerd om dat deel (deel in technische ruimte van muur tot ventilatiebox) met flexibel te werken.

Ik ben daar echter toch niet zo’n fan van. Vraag me af of het wel goed afsluit, het is vrij kwetsbaar en het hele systeem moet hierdoor harder werken. Zijn er andere mogelijkheden? Kan ik niet de platte buizen in de juiste hoeken zagen, lijmen en vast tapen? Ik hoor het graag!

IMG_9445.jpeg
 

HenkL14

  • #6
De linkse pijl is de platte buis neem ik aan, hoe ver moet die met het dak mee omhoog nog naar de andere kant? Of komt die gelijk in het stuk vloer uit aan de andere kant?
 

Kaajee

  • #7
Er is speciaal tape voor die platte buizen, wordt ook bij afzuigkappen aangeraden. Als jij verder middels zagen en verbindingsstukken die platte buizen aan elkaar weet te krijgen en de overgangen/naden met dat tape afdicht, zie ik geen problemen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu