WTW ventilatie aansturen met draadloze badkamerschakelaar

PapierHier

  • #1
Wij hebben op zolder een WTW unit, een HR OPTIFOR OT-V. Wanneer er beneden wordt gekookt, zetten we de ventilatie op het hoogste niveau / kookstand d.m.v. een in de in de keuken aanwezige 3-standen schakelaar. Deze was al aanwezig op het moment toen we in de woning kwamen. Na het koken zetten we de schakelaar weer in de lage stand en gaat de ventilatie terug naar het normale niveau.

Helaas is er in de badkamer geen schakelaar om de ventilatie 'tijdelijk' op maximaal te zetten. Deze wil ik graag zelf plaatsen.

Wat ik zou willen is dat ik met een draadloze pulsschakelaar een signaal geef aan de WTW-unit, die tijdelijk de WTW op de hoge ventilatiestand zet. De tijd hoe lang hij blijft ventileren en weer terugschakelt naar normale ventilatiestand kan ik in het menu van de WTW instellen.

Na wat zoeken ben ik een pulsschakelaar tegengekomen die volgens mij geschikt is, alleen is deze niet draadloos en dat is wel een vereiste. Het gaat om de volgende schakelaar: https://www.ventilatieland.nl/nl_NL/p/zehnder-pulsschakelaar-voor-tijdelijke-hoogstand/19566/

Onder de WTW zie ik een aantal kroonstenen, waarvan 1 voor de aansluiting van de thermostaat en 1 voor de badkameraansluiting, althans op de sticker staat 'BADK'.
IMG_5387 conv.jpeg


Ik heb de handleiding doorgenomen en daarin zie ik een afbeelding die aangeeft dat er op de badkameraansluiting maximaal 18v mag worden aangesloten.
httpsvvebergsingel.nlmedia1041handleiding-optifor-ot-v.pdf.png


Verder zie ik de volgende twee pagina's waar het volgende op staat:
IMG_2348.PNG



IMG_2350.PNG


Ik weet eerlijk gezegd niet waar, hoe en wat ik moet aansluiten.

Mijn vraag is nu:
Bestaat er een systeem waarin een pulsschakelaar een radiografisch signaal zend naar een ontvanger, die de WTW aanstuurt om in de hoge stand te gaan ventileren? En dit dan met zwakstroom, zonder dat de boel kapot gaat.
Eigenlijk zoals de eerder genoemde 'Zehnder Pulsschakelaar voor tijdelijke hoogstand', maar dan draadloos.

Ik hoor het graag.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die 18v slaat op de ot thermostaatspanning aanwezig op de kroonsteen.
Het contact badkamer krojgt spanning vanuit de unit zelf, jij zet daarop een potentiaalvrij pulscontact.

Er zijn bv gragedeur opener modules met een potentiaal vrij contact en een zender.

Waarschijnlijk is er ook wel iets verkrijgbaar onder Enet protocol.
 

PapierHier

  • #3
Oké dankjewel! Ga ik daar naar op zoek.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu