Van wisselschakelaar naar impulsdrukker dmv relais; hoe?

KH68

  • #21
Van Eltako had ik de EAW12DX-UC gevonden. Deze geeft bij zowel een opgaande als een neergaande flank een puls met een breedte T die ingesteld kan worden.
Het relais kan met een spanning tussen 8 en 230V AC/DC worden gevoed en gestuurd. Mijn aanname was dat de aangesneden fase hiervoor gebruikt zou kunnen worden.

Wat dan nog resteert is hoe de aangesneden fase door te geven aan de schakelklok zonder dat contacten 1 en 2 van de wisselschakelaar doorverbonden worden. Dit kan niet want dan zou de pulsgever niet meer werken.

Kunnen bovenstaande functies in 1 relaismoduul met een slimme schakeling gecombineerd worden?
 

KH68

  • #22
Bedankt voor de tip over Omron. Misschien dat de H3DK-M2 in C mode (Signal ON/ OFF Delay) gebruikt kan worden. Deze heeft twee wisselcontacten. Het eerste contact werkt als pulsgever bij opgaande en neergaande flank van het startsignaal. Het tweede contact kan op instantaneous gezet worden; deze volgt dan de voedingsspanning. De vraag is of igv het eerste contact het startsignaal gelijk kan zijn aan de voedingsspanning. Moet nog verder duiken in het data sheet.
 

Stefan6260ET

  • #23
Hallo,javascript:emoticon(':(')

Kan iemand mij helpen met mijn probleem.
Ik zit op school en ben 14, ik moet een relais gestuurde schakeling met 1 lamp en een in- en uit-drukker.
Ik zou echt niet weten hoe ik het moet doen.
Alles is water dicht, ik heb naar mij in- en uit-drukker een 5 aardige kabel lopen. Op links bij de uit-drukker heb ik bruin, op rechts heb ik een zwarte naar de linkse van de in-drukker, op rechts heb ik zwart van de kabel zitten. ik heb een relais met A1, A2, 12, 14, 11, 22, 24, 21, 32, 34 en 31. Ik heb een 3 aardige kabel naar de voeding (230 V) en een 3 aardige kabel naar een gewone lamp.

A.U.B. Z.S.M. reageren.

stefan6260ET
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #24
Hallo Stefan,

Om te beginnen ben je aan het topickapen. Je gaat verder in het onderwerp van iemand anders en dat wordt hier niet echt gewaardeerd.

Dan is het zo, dat we hier geen schoolvragen voor je oplossen. Dat moet je toch echt zelf doen. Zie ook de forumregels.

Voor elektronica-gerelateerde schoolvragen zou je je eventueel kunnen aanmelden bij het Circuits-Online forum. Let wel: daar zul je in je vraagstelling moeten aantonen dat je zelf al je best hebt gedaan om de vraag op te lossen. Bijv. een zelfgemaakte tekening, eigen ideeën voor oplossingen en dergelijke. Zoals je het nu gesteld hebt zal niemand daar een oplossing kunnen (en willen!) aandragen.

Succes ermee!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu