Twee problemen Siemens wasmachine

Jarun

  • #1
Hallo allemaal,

Wij hebben helaas sinds kort een tweetal problemen met onze Siemens Wasmachine. Het E-Nummer van de wasmachine is WM14E361NL/18 en het FD nummer is 9003600037.

De problemen zijn als volgt:

1. Tijdens het centrifugeren maakt de wasmachine een hoog irritant geluid. Hoe hoger het toerental, hoe hoger en harder het geluid. Als ik de trommel met de hand rond draai, hoor ik hetzelfde geluid, alleen dan veel zachter. Het lijkt wel alsof hij aanloopt, alsof een dynamo langs een fietsband gaat. Verder geen schokken of onderbrekingen, alleen dit geluid.

2. Een probleem dat eigenlijk nog vervelender is. De wasmachine maakt zijn programma niet af en blijft op 1 minuut hangen. Op het moment dat hij klaar is, staat de teller nog op 1 minuut en horen we de deur 3 keer klikken. Het lijkt erop dat hij probeert 3 keer de deur te ontgrendelen. Dit lukt ook en daarna kunnen we de was er uit halen, maar hij blijft op 1 minuut hangen. De was is bijna altijd ook gecentrifugeerd, maar gisterenavond was het wasgoed nog helemaal nat.

Nu wil ik de wasmachine wel openmaken en kijken wat er aan de hand is, maar ik ben op zoek naar wat suggesties. Zo kan ik gericht op zoek.

De was wordt sowieso wel warm, na een half uur draaien is dit aan de wasmachine te voelen. Het apparaat is iets meer dan 5 jaar oud, maar wordt wel zeer intensief gebruikt (meerdere wasjes per dag).

Alvast enorm bedankt voor de reacties die mij op weg kunnen helpen.
 

Rusako

  • #2
Koolborstels controleren en de afvoerpomp zit daar niet iets in??of speling op de pomp
 

Jarun

  • #3
De afvoerpomp nagekeken, hier zit niets in. Van het weekend ga ik trachten de koolborstels te vervangen.

Bedankt voor de tips.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu