Miele Novotronic W908 tweedehands gekocht

Scidd0w

  • #1
Merk: Miele
Type: W908
S. Nr.: Nr.00 / 33589779
Max. toeren: 1350 tpm
(Dit zie ik bovenaan de de draaiknop voorop maar volgens de duitse handleiding zou dit 1450 moeten zijn? Zou hiermee 'gerommeld' kunnen zijn?)

Goedendag,

Ik heb van de week een 2e hands Miele wasmachine gekocht. De type gegevens heb ik bovenaan deze pagina geplaatst. Nu heb ik er 3 maanden gerantie op gekregen en zeggen zij dat ze hem volledig hebben nagekeken.

Dit is mijn eerste Miele en weet er dus nog niet veel van af. Na hem gisteren aangesloten te hebben en een was te hebben gedraaid, lekt er met enige regelmaat water uit het aftap slangetje links onder aan de voorkant. Dat slangetje bij het klepje van het filterhuis zeg maar.

De persoon waar ik de machine gekocht heb zegt dat er een rubber dopje mist die het 'aftap kraantje' afsluit en dat hij daarom lekt. Klopt dit verhaal en kan ik gewoon ergens een nieuw dopje halen?

Verder heb ik via dit forum heb ik gezien dat ik hem in ieder geval kan reinigen via de soda methode. Dit kan geen kwaad voor een Miele?

Ook zag ik dat mensen bij een wat oudere machine vooral de koolborstels, lagers, manchet en eventueel de pomp vervangen. Mijn vraag is hoe je merkt dat de lagers en/of koolborstels vervangen moeten worden? Hij lijkt namelijk naar behoren te werken en ik wil dat graag zo lang mogelijk zo houden!


mvg,
D. Zwart
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Om even met het laatste te beginnen:

Het is hier de bedoeling om storingen op te lossen op het moment dat zij voorkomen, niet om beschrijvingen te gaan geven over wat er eventueel aan je wasmachine zou kunnen gaan mankeren en hoe je dat merkt.

Wel kun je zorgen dat je machine in goede staat blijft door redelijk regelmatig ook een hete was (90-95 graden) te wassen en af en toe (pomp-) filters schoon te maken.

Het rubber dopje zul je zeer waarschijnlijk wel bij een witgoedonderdelen-zaak kunnen verkrijgen, kijk daarvoor even hier. Maar eigenlijk vind ik zelf, dat ook zo n rubber dopje bij de garantie hoort! Een wasmachine met 3 maanden garantie hoort niet te lekken.

De sodamethode is hier beschreven en is bedoeld voor alle merken wasmachines.

Handleidingen zijn vaak universeel, dus het kan heel goed zijn dat je machine een ander toerental heeft.
 

Scidd0w

  • #3
Klusidee Kees schreef:
Het rubber dopje zul je zeer waarschijnlijk wel bij een witgoedonderdelen-zaak kunnen verkrijgen, kijk daarvoor even hier. Maar eigenlijk vind ik zelf, dat ook zo'n rubber dopje bij de garantie hoort! Een wasmachine met 3 maanden garantie hoort niet te lekken.
Allereerst bedankt voor de reply. Sorry voor mijn vragen over het herkennen van mankementen, ik ben eigelijk gewoon benieuwd of ik een goede koop gedaan heb. :)
Heb door bijna alle miele topics door te lezen al veel antwoorden gevonden.

Ik ben zojuist naar een electronica winkel om de hoek geweest die ook miele verkopen en die zegt dat er niet eens een dopje op hoort maar dat er iets lekt in het filter huis. Misschien dat een specialist van jullie daar uitsluitsel over kan geven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bij uw wasmachine zit er, of een dopje in het slangetje of u kunt het slangetje op een pen schuiven achter het klepje waar het filter zit.
In de plaats van een dopje kunt u ook een dop van een kleine viltstift gebuiken.
 

Scidd0w

  • #5
Dankjewel Jan!

Het klopt dus wel van het dopje. Gelukkig dacht al dat ik weer een probleem apparaat had gekocht en dat het dopje een soort noodoplossing was bedacht door de verkoper.

Ze hebben mij net beloofd een dopje op te sturen maar ik zal je tip van de viltstift zeker gaan uitproberen vanavond!
 

Henny

  • #6
Op deze hoektuit hoort geen afsluitdopje te zitten.
Door de deksel van het pomphuis enigszins open te draaien, zal het water uit deze hoektuit lopen.
De tweede afsluitring in de deksel zal dus niet goed afsluiten.
Meestal is dit te verhelpen door deze ring en het gedeelte waar deze tegenaan drukt, goed te reinigen.
 

Scidd0w

  • #7
Aha dus toch!
Ik was er al bang voor. Ik zal vanavond het een en ander gaan losdraaien en schoonmaken. En laad mijn bevindingen zeker even weten in dit forum.

PS
Toch nog een vraag. Is dit een eenvoudig probleempje en dus zelf te doen of zal ik gebruik maken van mijn 3 maanden garantie via de verkoper?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Zo wil je helpen, is het antwoord toch niet goed, ik ben er toch te lang uit merk ik, ik ken veel modellen niet meer.
 

Henny

  • #9
Jan, gewoon blijven antwoorden.
Zeker in deze tijd van schaarste.

Indien nodig, corrigeren wij wel. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu