Klok van twee machines draait niet door...

Betty_k

  • #1
Hallo klussers!

Mijn probleem is het volgende: we hadden een oude Indesit wasmachine (typenummer niet meer te achterhalen, sorry) waarvan de klok op een bepaald punt niet zelf doordraaide. Als je hem dan handmatig een tikje verder zette ging hij wel weer door. Ondertussen hebben we een andere wasmachine
(AEG, LAVAMAT 6250-W, E-nr 605.647.124, F-nr 076/585488. PNC code kan ik niet vinden. Er staat wel nog een nummer op: 645.257 300.LP)
die altijd prima heeft gedraaid, niks mee aan de hand. Na een paar maand stil te hebben gestaan heeft deze AEG de Indesit vervangen en wat gebeurt er.... deze klok draait ook op een aantal plekken niet zelf door. Handmatig verzetten helpt wel. Het is meestal op dezelfde plaatsen (midden in het hoofdwasgedeelte, aan het begin van het kort-deel en aan het eind van het wasverzachter-deel).

De stekker van de wasmachine zit in een geaard stopcontact. Hiervoor hebben we al twee geaarde stopcontacten geprobeerd. Verder hebben we de klok handmatig een aantal keren in de rondte gedraaid om eventuele troep los te krijgen. Niks helpt.

Wat dus vooral vreemd is, is dat beide wasmachine hetzelfde probleem hebben terwijl met de huidige AEG tot voor kort helemaal niks aan de hand was.

Alvast bedankt voor eventuele tips en hulp!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u toevallig zo'n blauwe aquastop op de kraan zitten ?
Zo ja, haal die er eens tussen weg.
 

Betty_k

  • #3
Hoi Jan,

Nee, zover ik kan zien zit de slang van de wasmachine gewoon zo aan de kraan zonder poespas ertussen.

Groeten,
Betty
 

Betty_k

  • #4
Het probleem met de AEG lijkt te zijn dat er tijdens het transport een plaatje van de klok een beetje is afgebroken waardoor hij niet goed meer contact maakte. Er moet nog een poging worden gedaan om hem te lijmen en dan is het afwachten of hij het dan weer goed doet....
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu