Trommellagers vervangen van de Miele Novotronic W822

JHGeenen

  • #1
Hoi allemaal :D
Heeft iemand een handleiding hoe de trommellagers vervangen moeten worden van de W822. De lagers zijn versleten en maken veel lawaai bij het centrifugeren. De machine is ongeveer 13 jaar oud en heeft altijd droog gestaan. Originele onderdelen monteren of een ander setje?
Graag uw advies.
Met vriendelijk groet, Jan :D
 

JHGeenen

  • #2
Ik ben er nu niet meer zo zeker van of het lager van de trommel defect is. In 2005 is er een wrijvingsdemper vervangen, toen zijn ook de lagers gecontroleerd. Waren oke. Hoe kun je nu controleren of het lager defect is? Heeft iemand een goede tip?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dat is drie jaar geleden, lagers kunnen in een paar maanden de geest geven.
Verwijder de aandrijfsnaar en draai de trommel met de hand rond, hoort u een rollend geluid dan zijn de lagers kapot.
Het kunnen ook de lagers van de motor zijn, laat de machine even lopen zonder snaar, u hoort dan vanzelf of de lagers van de motor oké zijn.
 

JHGeenen

  • #4
Vandaag viel het me namelijk op dat als de machine centrifugeert met een trommel die niet vol is, het lawaai veel minder is. Met een volle trommel hoor ik wel veel lawaai en trilt de machine terwijl hij geheel stabiel staat. Ik heb de trommel met de hand gedraaid toen deze leeg was. Ik hoorde wel wat geluiden maar ik kan niet zeggen of dit geluiden van de aandrijflijn of van de lagers zijn. Alle tips zijn welkom! :) Ik wil namelijk de oorzaak vaststellen zonder dat ik de machine uit elkaar haal (als dit mogelijk is).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Daarom schreef ik ook dat de snaar er af gehaald moet worden, anders is het niet goed te horen voor een leek.
 

JHGeenen

  • #6
Ik ga eens kijken of ik de machine kan openen. Is er voor Miele een bepaalde manier die voor de meeste Miele machines geldt?
 

JHGeenen

  • #7
Ik ben er inmiddels achter (middels dit geweldige forum) dat indien de lagers van de trommel defect zijn, ik de lagerset van Miele met het nummer 3589003 moet gebruiken. Weet iemand of er bij deze set een reparatiehandleiding zit?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu