Trekschakelaar wasmachine draden aansluiten

Suus

  • #1
Hallo. Ik heb ruim een jaar terug een wasmachine gekocht, waar tot mijn verrassing opeens een stekker aan bleek te zitten, terwijl de badkamer alleen over een trekschakelaar beschikt, is een eigen aparte groep.

Gelukkig had ik nog opgeschreven en getekend, hoe mijn oude wasmachine zat aangesloten, bijvoorbeeld dat kleurtje links etc. omdat ik zelf niet zo veel af weet van electronica.

Dus, met behulp van keukenmesje en schaar, stekker afgeknipt en alles zitten lospellen, ook de kleine draadjes en het geïnstalleerd. De wasmachine deed het, alleen gek genoeg deed het rode lampje van de trekschakelaar het niet meer, maar daar kan ik mee leven. (kan dat lampje vervangen worden?)

Nu, wasmachine is kapot, maar ik krijg een nieuwe, door de garantie. Dus, het hele karwei moet ik opnieuw doen. Ik vroeg mij echter af, of ik zoals ik had beschreven, het juist gedaan heb. Een nieuwe snoer vanuit de wasmachine is geen optie, want dan vervalt de garantie.
 

Fiesiekus

  • #2
Je moet kijken of de draadkleuren op de goed plek komen; dus bruin op bruin, geel/groen op aarde etc.
 

Suus

  • #3
Dank je wel. Dus het is niet erg, dat die kleine draadjes wat bloot zijn, doordat ik het plastic dan zal afschrapen? En hoe krijg ik dat rode lampje weer brandend?
 

Fiesiekus

  • #4
Die "kleine draadjes"moet je tot aan de isolatie in een adereindhulsje klemmen en dat in z'n geheel stevig onder de klemmetjes van de trekschakelaar schroeven.

Schrap de isolatie liever niet af; gebruik een draadstriptang. Of laat 't een handige buurman even doen. Beschadigde stroomgeleider(s) kunnen heel heet worden zonder dat de zekering o.i.d. doorslaat.
 

Ronald42

  • #5
HET RODE LAMPJE (Deel 1 van 1)

Er zijn 2 soorten schakelaars (Ongetwijfeld meer maar 2 veel gebruikte) 1 met verende plaatjes en 1 met echte veertjes. Ik gok dat u de laatste variant hebt omdat daar de meeste rode lampjes problemen mee zijn.
Haal het kapje van de schakelaar en bekijke deze aan de binnen zijde.

A - De verende plaatjes.

Makkelijk, buig de plaatjes iets naar voren, niet te veel. Plaats het kapje weer recht op de schakelaar en het euvel moet verholpen zijn.

B - De veertjes.

Buig de veertjes weer recht en trek ze iets uit, weing is al genoeg. Doe nu eerst het haakje voor het trektouwtje door het daar voor bestemde gaatje. Doe dit op een dusdanige wijze dat u de veertjes niet weer verbuigt. Druk nu eerst de onderkant van het kapje tegen de onderplaat ( |/ ) en druk dan de bovenkant ertegenaan ( || ). Schroefjes vast en voila het lampje zal weer branden. De veertjes moeten precies op de schroefjes van de schakelaar vallen en op deze manier lukt dat.

Dan is er nog de draadjes variant maar ik denk niet dat u zo'n lelijk groot grijs ding in de badkamer heeft zitten.
 

Suus

  • #6
Allemaal bedankt voor het reageren. Als machine volgende week komt, weet ik wat te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu