Toilet onder trap luchtafvoer

BLM

  • #1
Beste klussers,

Tijdens het verbouwen van ons huis hebben we het toilet verplaatst naar onder de trap. Deze is erg netjes geworden alleen hebben we nooit rekening gehouden met luchtafvoer. Waarschijnlijk omdat er op het oude toilet ook geen luchtafvoer zat.

Omdat het toilet dus niet tegen een buitenmuur staat is luchtafvoer weer wat minder eenvoudig direkt door de muur te steken.

Nu had ik het idee om een kanaal in de plafondplaat (beton) te gebruiken als ventilatie. Ik wil dan een gat boren die in zo'n kanaal uit komt en hier een roostertje in plaatsen. Aan het eind van dat kanaal bij de buitenmuur wil ik dan een buisventilator gebruiken die de lucht wegzuigt. (zuigen schijnt beter te werken als blazen) Op deze manier hoef ik niet over het hele eind pvc door zo'n kanaal (of een nog te maken koof) te steken

Is er hier misschien iemand zo gek dat hij dit ook heeft gedaan, er ervaring mee heeft, of die hier ideeën over heeft?

Alvast bedankt voor de reacties!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Klinkt in eerste instantie als een creatief en goed idee. Maar ik denk dat de capaciteit erg laag uitvalt, omdat het kanaal aan de binnenkant vrij ruw is. Ook zal dit waarschijnlijk snel vervuilen. Uiteraard moet je de andere kant van het kanaal dichtzetten in het toilet.

Is er geen andere manier om een kanaal naar buiten te krijgen?
 

Paul Siemons

  • #3
Je kan toch ook het WC-afvoerkanaal gebruiken om de lucht kwijt te geraken.
Google eens op "geur vrij toilet" .
Blijken ook in NL verkrijgbaar te zijn.



Mvg,
P.Siemons
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu