Tips voor mozaiek tegelen

Marcovangeffen

  • #1
Hallo

Ik ben bezig om in mijn douche te tegelen met mozaiek tegels echter kom ik de volgende problemen tegen:
  1. Als je de lijm met een 4 mm kam aanbrengt dan komt de lijm tussen de voegen van de mazaiek tegels, ik heb al geprobeerd met een stucadoor kam dit glad te strijken, echter dan heb je te weinig lijm zodat de tegels los komen te zitten.
  2. Het knippen van mozaiek tegel, ik heb een speciale mozaiek knip tang gekocht echter bij het doorknippen houd je een geribbelde kant over.
  3. Bij het aanbrengen van een mat mozaiek tegels moet je in 1 keer aanbrengen als je daarna probeer de mat te schuiven dan gaan de tegels schijn zitten.
  4. Hoe kan ik het beste voegen?
 

Toon

  • #2
Wie heeft er een goed advies voor Marco?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik denk dat 'ie al klaar is. :wink: :mrgreen:
 

Patrickh

  • #4
Ik zie hier een schone klus voor de dremel of anders de slijptol.
Persoonlijk ben ik erg weg van de slijptol voor het 'fine-tunen' van een wand of vloer tegel. Je kan het dan erg strak maken.
(kost wel veel tijd en draag vooral bril en gehoorbeschermers (wat zeg-ie).
 

Hamertje

  • #5
Moziek is inderdaad in 1 keer goed doen of balen. Tegeltjes niet te hard aandrukken anders komt de lijm inderdaad er tussenuit. Als dat toch gebeurt met een voegkruisje de lijm wegschrapen.

Gebakken mozaik heb ik uiteindelijk gesneden met een glassnijder langs een lineaal, en met een platte tang afgebroken (bek beschermd met een stukje stof) Glasmozaiek moet met de tang geknipt. Nou ja als je er wat aan hebt, succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu