Tegelen van mijn keuken

Semt-x

  • #1
Ik wil mijn keuken voorzien van tegels op de muur.
Ik ben echt een beginner op dit gebied en weet niet goed waar ik moet beginnen?
Een stuk van de muur is voorzien van een soort structuurverf en een stuk daar hebben tegels gezeten en deze zijn weggehakt.
Ik neem aan dat ik eerst de muur glad moet maken? Hoe kan ik dat het beste doen?
En wat daarna? We hebben tegels uitgezocht, maar hoe ga ik deze bevestigen? Moet ik bijv. na het gladmaken van de muur eerst de muur voorstrijken met iets? Of kan ik er gelijk tegellijm op smeren en beginnen met plaatsen?

Alvast bedankt voor de reacties.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je een leek bent met tegelen, dan moet je eigenlijk wel een vlakke ondergrond hebben. Een prof vangt de oneffenheden in de muur op door te varieren met de lijmdikte.

Het vlakmaken van de muur kun je uiteraard laten doen (kostbaar), maar zelf kun je het ook goed doen. Kijk de volgende video's maar eens na: Video.
 

Semt-x

  • #3
Bedankt voor je antwoord.
Maar het stukje wat "er niet uitziet" is ongeveer 50x50cm. Moet ik daar dit allemaal voor doen? Of is er een makkelijkere oplossing, zoals een soort vuller die je opzet en uitstrijkt?
Een simpele vraag misschien, maar op dit gebied ben ik dat ook ;-)
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als het maar zo'n klein stukje is zou ik de tegels lekker dik in de lijm zetten en zo de oneffenheden wegwerken. Begin onderaan en werk naar boven toe, dat voorkomt dat de tegels gaan zakken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu