Te weinig capaciteit radiatoren?

Chathanky

  • #21
Bij een goed ingeregelde installatie zal het vermogen nooit veel hoger zijn dan het aantal radiatoren die zijn aangesloten.
Dit geldt dus voor een moderne ketel.
De ketel hoef je niet handmatig te begrenzen.
 

Freekcv

  • #22
En hoeveel % van de nieuwbouw woningen in nederland is echt goed ingeregeld?

staat de ketel vaak op code 1?
 

Chathanky

  • #23
GIW woningen?
Die zijn 9 van de 10 keer wel in orde.

Het terugbrengen van het vemogen op de ketel naar het vermogen van de radiatoren zal bij een slecht ingeregelde ketel een slechte aanwarming betekenen. Enkel in de ruimtes die wel een overdebiet hebben zal het juist versnellen.

Staan alle radiatoren bij?
Slaat de ketel tussentijds veel af tijdens het aanwarmen?

Vergeet ook niet dat een nieuwbouwwoning eerst z`n bouwvocht kwijt moet. Dit vreet ook energie wat niet ten goede komt aan het warm worden van de woning.
 

Ronbet

  • #24
Bedankt voor de reacties!

Nog wat antwoorden op vragen die gesteld werden:

De radiatoren in de kamer staan allemaal open, drie radiatoren staan half open (badkamer, hal, bijkeuken) en drie radiatoren staan meestal dicht (slaapkamers). Er hangen geen gordijnen voor. De ketel slaat volgens mij niet veel af tijdens het opwarmen en de radiatoren zijn van boven tot onder warm.

Ik begrijp dat het verhogen van de cv aanvoertemperatuur van 80 naar 90 graden de opwarmtijd van de woonkamer kan verkorten. Moet dan ook het vermogen van de ketel verhoogd worden (staat schijnbaar standaard op een fabrieksinstelling van 60% ?) Of staat dat los van elkaar en moet je er alleen voor zorgen dat het totale vermogen van alle radiatoren samen niet meer is dan het ingestelde CV vermogen?

En heeft iemand nog een antwoord op de vraag : Hoe kan ik controleren of de installateur niet gewoon te kleine radiatoren heeft geleverd (wij hebben nu 36 Watt per m3). Welke normen zijn hiervoor?
 

Chathanky

  • #25
Door de papieren die je overhandigt zijn uit een vorig antwoord van mij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu