T442C laat stop doorslaan?

Harrah

  • #1
Miele Novotronic Sommerwind van plm 10 jaar oud, doet 'opeens' stop doorslaan. Heb conform andere berichten op dit forum filters maar weer eens schoongemaakt en het verwarmingselement gedemonteerd. Het element zag er niet bijzonder vies uit.
Ik heb nog niet geprobeerd om het element te ontkoppelen, de draden te isoleren en dan te kijken of de kortsluiting opgeheven is, maar zal dat alsnog doen als dat zinvol is om vast te stellen of het element de boosdoener is.

Dillema is nu;
1). vervang het element in de veronderstelling dat hiermee het probleem is verholpen - of is het waarschijnlijk iets anders?
2). laat een (echte!) monteur langskomen, dan dus minstens een week zonder droger :(
3). koop zsm een nieuwe droger
Gaarme uw deskundige advies! Bij voorbaat dank!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Toch maar even checken of het element de boosdoener is door de methode door jezelf beschreven toe te passen. Heb je het element er helemaal uit gehad?
 

Fransklaas

  • #3
Beste Harrah
dit probleem heb ik zelf ook gehad
linksonder als je voor de droger staat zit een luik met daarachter een
een soort vierkante doos die uit de droger kunt nemen.
trek deze eruit en sluit de droger aan op een ongeaard stopcontact evt met verlengsnoer.zet droger aan op 20 min warme lucht en voel of door het onstane open gat linksonder of daar warme lucht uit begint te stromen, zoja laat toestel nog 1 minuut draaien en sluit daarna droger weer aan op geaard stopcontact en probeer of nu de droger na inschekeling blijft werken. zoja doe het vierkante doos linksonder weer in de droger luikje ervoor en klaar is kees.
succes
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Geen goed idee de droger aan te sluiten op een ongeaard stopcontact, de aardlek zit er voor uw veiligheid, er kan spanning op de machine komen te staan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu