Stromingsschakelaar Remeha Quinta 35c defect of reinigen?

Djm009

  • #1
Graag zou ik een vraag willen stellen. Ik heb een Remeha Quinta 35c die voor warm water bedrijf blijft werken. Hierdoor worden de radiatoren in huis die open staan warm. De verwarming zelf komt niet aan bod. Resetten de van de ketel heeft geen effect gehad.

Om dit tijdelijk op te lossen heb ik de warmwatervoorziening buiten werking gezet zodat de verwarming normaal kan functioneren.

Nog geen 2 jaar geleden deed ditzelfde probleem zich voor bij deze CV ketel en bleek de stromingsschakelaar defect.

Kan ik de stromingsschakelaar zelf reinigen in de hoop het probleem op te lossen? Indien ja, welke stappen moet ik doorlopen?

Of zijn er andere dingen die ik kan proberen?
 
Laatst bewerkt:

Onderhoudtje

  • #2
Dit lijkt mij op een driewegklep die blijft hangen?
 

Djm009

  • #3
Die heb ik bekeken, maar die gaat gewoon netjes heen en weer...
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik snap het zinnetje 'Hierdoor worden de radiatoren in huis die open staan warm. De verwarming zelf komt niet aan bod.' niet. Kun je dit uitleggen of corrigeren?
Verder is uit je verhaal goed te lezen dat de CV het alleen doet als je warmwater electronisch uit zet, dus is inderdaad de stromingsschakelaar defect.
Zelfs als het warmwater uit staat, gaat bij deze ketel elke keer bij start en eind van CV warmtevraag de driewegklep heen en weer.
Misschien komt er vuil in het leidingwater mee.
 

Onderhoudtje

  • #5
Als alleen de stromingsschakelaar blijft hangen dan kunnen de radiatoren ook niet warm worden. Dan zou de ketel alleen de platenwisselaar verwarmen.
 

Djm009

  • #6
Ik heb een Remeha Quinta 35c die voor warm water bedrijf blijft werken. Doordat de ketel zijn warmte niet kwijt kan worden de radiatoren in huis die open staan warm. De CV ketel blijft op de stand van in gebruik voor warmwaterbedrijf staan. De ketel gaat weleens in standby, maar gaat na een korte pauze weer in werking voor het warmwaterbedrijf. Hij schakelt hierdoor niet in voor de verwarming, ondanks dat ik hier middels de thermostaat opdracht voor geef. Resetten de van de ketel heeft geen effect gehad, zowel niet via de resetknop als door de stekker uit het stopcontact te trekken voor 30 sec.

Ik heb de siffon vorig jaar schoon moeten maken. Die zat vol (metaal?)gruis met als gevolg een verstopping en water dat in de ketel overliep. Ik weet niet of het van buiten de ketel komt, of dat er in de ketel zelf iets loslaat dat in het water terecht komt. Ik sluit niet uit dat de stromingsschakelaar hierdoor niet goed zijn werk doet.

Hoe kan ik deze stromingsschakelaar reinigen?
 
Laatst bewerkt:

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #7
Men draaid de inlaatcombinatie onder het toestel dicht. Open ergens een warm water kraan zodat de druk weg kan.
Pak nu een handoek en eg deze onder de stromingsschakelaar. Koppel de draad van de stomings schakelaar los. Draai nu de zwarte wartel los doe op het messing t stuk geschroefd zit los en je neemt de sctomingsschakelaar er uit.
Het zeefje zit aan de onderzijde van het t stuk, hiervoor draai je beide wartels los en verwijdert het t-stuk.
Maar als je radiatoren warm worden tijdens warmwater vraag is zoals reeds eerder gezegd er ook een probleem met je drieweg klep.
 
Laatst bewerkt:

Djm009

  • #8
Wat is: inlaacombinatie onder het toestel?
Ik vermoed een typfoutje, maar wat wordt er bedoeld?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #9
inlaatcombinatie.jpg

Dit word daarmee bedoeld draai de zwarte knop dicht.
 

Djm009

  • #10
Waar moet ik de warmwaterkraan openen, bijvoorbeeld op de badkamer?
 

Djm009

  • #11
20210111_133520.jpg


Ik heb de ketel inmiddels uitgezet en het zwarte kraantje aan de rechterkant dichtgedraaid. Niet dat waar VSH op staat, maar dat aan de rechterkant. Klopt dit?

Daarnaast heb ik op de badkamer de warme kraan open gezet. Er kwam nog wat warm water uit. Daarna werd dit koud water.
 

Djm009

  • #12
Dat was dus geen succes. Nadat ik de schakelaar had opengedraaid spoot het water eruit. Uiteindelijk de hoofdkraan moeten afsluiten en een waterballet. Kortom,.dweilpauze. Hoe nu verder?
 

Onderhoudtje

  • #13
Als je onder de ketel de inlaatcombinatie dicht draait en dan in de badkamer de warm waterkraan open zet. Dan mag er en klein beetje water uit de kraan komen, daarna mag er geen water meer uit de kraan komen. Weet je zeker dat je de inlaatcombinatie helemaal hebt dicht gedraaid.
 

Djm009

  • #14
Omdat ik niet direct wist waar de hoofdkraan was heb ik ook aan de groene knopjes gedraaid. Hoe moeten die staan? Open of dicht?

20210111_154522.jpg
 

Djm009

  • #15
Ik denk dat die inlaatcombinatie niet helemaal dicht is geweest. Iig is alles gedweild. Kraantje weer open gezet. Stromingsschakelaar los gehad, in het huis geblazen en daarna weer erop gezet. Als hij het nu niet doet is het aan de cv monteur.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #16
Open.

Die messing kranen die je ziet zijn stopkranen waarmee je delen van de waterleiding in huis kunt afsluiten. De groene kraantjes zijn aftappers om dat leidingdeel vervolgens leeg te laten.

Hoofdkraan zit doorgaans direct naast de watermeter en is een grotere knop of hendel.
 

Djm009

  • #17
Dankjewel. Zet ik die groene kraantjes open. Kan ik nu veiligheidshalve de hoofdkraan weer open draaien? De stromingsschakelaar zit weer vast op zijn plek waardoor er normaliter geen water meer moet kunnen lekker.

Ik zag alleen dat de ketel ook druk is verloren. Dus die moet ik nog bijvullen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #18
Let wel, na je werkzaamheden dus de groene kranen dicht en de messing kranen weer open.
 

Djm009

  • #19
Ok dus de groene kranen Dicht. De messingkranen zaten te vast dus daar heb ik niet aan kunnen draaien.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #20
Juist.

Dan hebben de aftappers je ook meer hinder dan hulp opgeleverd tijdens deze exercitie :?

Hoofdkraan zou weer open moeten kunnen ja. Indien je niet zeker bent van je zaak dan iemand anders de hoofdkraan laten bedienen terwijl jij bij de ketel kijkt of het droog blijft.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu