Storing siemens siwamat xl 1251

Ijzerwerker

  • #1
Goedenmiddag allemaal.
Ik heb een vervelend probleem met mijn wasmachine Siemens Siwamat xl1251.
wanneer ik de machine aanzet draait hij precies 10 minuten ,je hoort een klik en dan stopt hij er helemaal mee en begint het lampje van de hoofdwas te knipperen.als ik hem daarna weer start draait hij weer 10 minuten en dan herhaalt het probleem zich weer.
weet iemand wat dit zou kunnen zijn,want ik kom er niet uit.
bvd .
 

Bart100

  • #2
Met hoofdwas bedoel je waarschijnlijk gewoon het lampje wassen. Als dit zo is heb je een probleem met de vultijd die overschreden wordt. Het programma geeft het toestel 6 minuten de tijd om te vullen, lukt dat niet dan gaat deze in foutmelding en stopt het programma. Tip: het is steeds gemakkelijker dat het volledige e-nr wordt vermeld, zodat wij jou de juiste info kunnen geven.
 

Ijzerwerker

  • #3
Hoi bart
Het is inderdaad het lampje wassen wat gaat branden en wat betreft de vultijd ,na 6 minuten voelt de was alleen vochtig en niet goed nat dus dit kan inderdaad een probleem met de vultijd zijn.
Maar nu wat veroorzaakt deze fout en hoe kan ik deze oplossen?
zou het misschien de waterpomp enof toevoer kunnen zijn?
 

REGT

  • #4
Maak de toevoerslang eens los en kijk of het water met voldoende kracht uit de kraan komt. Zoniet dan kraan vervangen. Zoja dan is aquastop en/of toevoerventiel waarschijnlijk niet goed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu