Stereo output naar mono output

Rick123

  • #1
Hallo,

Ik kom er niet om van stereo output signaal (uit de versterker)
naar mono om te zetten en dit signaal direct naar de speaker.
Meestal word bij versterkers etc. de input signaal omgezet van stereo naar mono, maar wil de stereo output links en rechts gebruiken om de mono
te verkrijgen.
Heeft iemand een oplossing hiervoor?

Bedankt..

Rick
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Wat is je doel?

Bridge schakelen van een versterker?Als je versterker dat kan moet je de massa's van de luidsprekeruitgangen met elkaar verbinden en de signaal uitgangen gaan naar de speaker.
Kan je versterker niet gebridged worden dan krijg je rook.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
De ground van L en R aan elkaar twisten en de L+R signaaldraden aan elkaar twisten, en deze resp. in de - en + van de betreffende speaker steken.
 

StefanD

  • #4
Je kunt de luidspreker-uitgangen van een versterker niet samenvoegen om er mono van te maken: je krijgt dan kortsluiting en hebt kans dat je je versterker beschadigt.
Als je een losse versterker hebt, dan kun je de uitgangen (L+R) van bijvoorbeeld je CD speler kortsluiten en samen op één ingang van je versterker zetten. Hiervoor zijn zelfs speciale kabeltjes to koop:

Je gebruikt dan maar één kanaal van de versterker. Als je beide kanalen van je versterker hetzelfde mono signaal wilt laten weergeven, dan zet je er gewoon nog zo'n kabeltje tussen. Dus van stereo eerst naar mono en dan naar 2x mono.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
Hola, HH was mij voor ;)
 

StefanD

  • #6
Ook een gebridge-te versterker maakt van een stereo signaal geen mono signaal: in bridge-mode wordt maar één ingang versterkt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Cyruse schreef:
Hola, HH was mij voor ;)
Helemaal niet, jij blaast die versterker OP.
Nooit de uitgang parallel zetten.
 

Swblom

  • #8
Als je een versterker hebt met een tape aansluiting kun je ook proberen om van de opname uitgang naar de taperecorder (tegenwoordig CD recorder) de L&R signaalpinnen aan elkaar te knopen.

In de meeste toestellen zijn deze uitgangen niet gebufferd en zul je dus links en rechts voor het hele toestel aan elkaar knopen.
En zoals de Headhunter al aangeeft, NOOIT de uitgang van een versterker aan elkaar knopen. (dan krijgen de uitgangstransistoren ruzie)

Succes
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #9
Ik had het inderdaad mis.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu