Standleiding vervangen

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #21
Chrischris schreef:
In de kelder hebben wij wel een enkelwandigge PVP pijp ca.: 30 cm in de oude gietijzeren pijp gestopt en daarna afgekit met van die zwarte kit in zo'n gele metalen patroon die ook veel op daken gebruikt wordt. Dat zit nu een jaar of tien zonder problemen.
Heel goed om te weten. :prima:
*wgb*
 

Knar48

  • #22
@wgb: Wij willen graag alle oude troep eruit breken, maar de verhuurder van de verdieping eronder wil het niet. Mijn zoon gaat volgende week weer met de verhuurder praten om te proberen hem over te halen. Als hij niet wil gaan we het waarschijnlijk uitvoeren volgens de tekening van Henk253.

Henk en anderen, sowieso bedankt voor al jullie tips.

Ik laat weten hoe het verder gaat.

Nog een vraag: Als de verhuurder niet wil meewerken wil ik de pijp toch doorslijpen in plaats van lood en striktouw er uit peuteren. Dat peuteren lukt niet goed. Ik wil dan net onder de bovenste mof doorslijpen, daar is de pijp minder verroest. Als ik de pijp ontroest en glad schuur, kan ik dan met een rubber mof werken? Het doorslijpen gaat wel lukken zonder de waterleding te raken.
 

Chrischris

  • #23
Het heeft altijd de voorkeur om met de buren c.q. de verhuurder tot een overeenkomst te komen.

Je moet echter ook het voordeel niet onderschatten van een pijp, die per ongeluk iets lager breekt dan dat jij met zoveel liefde op jouw eigen stukje voor elkaar probeerde te krijgen.

Je zal het zelf allemaal weer op moeten knappen, zo zijn de regels, dus een stuk enkelwandig PVC in de pijp van je buren is makkelijker en daar kunnen zij later weer op aansluiten. Vaak zitten er lage plafonds in de WC en kan je best ver komen zonder dat iemand er last van heeft. Praat met de buren. Vaak willen ze alleen dat er geen problemen van komen en hoeft de huisbaas er niets van te weten.

Het blijft een gok. Het beste is om met de huiseigenaar tot een overeenkomst te komen. Soms zijn ze erop uit om jou hun verbouwing te laten betalen. Het duurt n.l. niet lang voor de andere woningen ook aan een nieuwe afvoer toe zijn. Die huiseigenaar heeft er nu alleen maar voordeel bij als het PVC al tot in zijn verdieping zit. Je moet hem duidelijk maken dat het een cadeautje is.

Ik ken de situatie niet, wees slim en sloop zoveel mogelijk oud lood en andere troep. Misschien zit er nog subsidie op het verwijderen van oud lood, dat is bijna overal zo. Het is erg slecht voor je gezondheid en de buren zouden dat ook moeten willen.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Ik ken de situatie niet,
Is het dan niet verstandig om u op de vlakte te houden ?
Dit is een zaak tussen huurder en verhuurder, wat er wel moet gebeuren buiten het aansluiten op de bestaande de riolering valt buiten de doelstelling van het forum.
Hebt u de forumregels al gelezen ?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #25
Je hebt ook het probleem als je hem slijpt en hij scheurd in wat ook wel vaak bij gietijzer gebeurd dan heb je een heel groot probleem.

Haal nu maar dat lood er uit en sluit daar de onderste wc op.

en waar die verloop zit bovenste kraag daar de leiding 2e toilet op dan gaat het heel mooi.


succes
 

Knar48

  • #26
Ik ben weer verder gegaan met het vervangen van de standleiding door PVC. We mochten mocht van de verhuurder van de beneden woning niet onder de vloer breken dus het T-stuk moest blijven zitten. Gelukkig is deze alleen maar oppervlakkig aangetast.

Na veel gepruts (5 uur werk) ben ik erin geslaagd de standpijp uit het T-stuk te halen.

(Methode: Om ruimte te maken voor het uitpulken van lood en striktouw heb ik de standpijp vlak boven de mof afgeslepen. Daarvoor heb ik eerst met een 230mm haakse slijper twee horizontale snedes gemaakt ca 15 cm boven elkaar. Vervolgens heb ik twee verticale snedes gemaakt zodat er een luikje uit de pijp gehaald kon worden. Via dit gat kon ik met een 115 mm slijper vervolgens de pijp van binnenuit verder doorslijpen. De beschermkap van de slijper verwijderd.)

Hoe maak ik de verbinding tussen een PVC spie en de gietijzeren mof?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #27
Fijn dat het je gelukt is om pijp er uit te krijgen

ik heb even een tekening gemaakt om te laten zien voor de aan sluiting


je hebt striktouw nodig dat is evt te halen bij een loodgieters bedrijf, je plaatst striktouw (1) in de rand en klopt het stevig aan(vast strikken) je kan de boven kant (2)met texopal teer kit af kitten of met sneldrogend cement
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu