Spiraalbuis inkorten en ventilatie ventiel koppelen

Pbklusser

  • #1
In ons nieuwe huis een de motorloze afzuikkap die was gekoppeld aan de mechanische ventilatie. Omdat deze niet goed afzuigt en omdat de buis in een lelijke koof zat, heb ik een recirculatie-afzuigkap aangeschaft. De koof heb ik verwijderd en nu wil ik de buis inkorten tot aan de muur. Daar wil ik de buis afwerken met een ventilatie ventiel. Hier heb ik een paar vragen over.

1. Hoe kan ik de spiraalbuis het beste inkorten?
2. Hoe sluit ik het beste het ventiel aan? Met tape?
3. Hoe kan ik het gat in de muur het beste vullen? Er wordt volgende week gestuukt, het hoeft dus niet heel netjes.
 

R0cc0

  • #2
Ik zie achter dat hekwerk nog een ventiel zitten.
Het lijkt me niet nodig om ze allebei in bedrijf te houden?
Ik zou gewoon de buis doorzagen met een ijzerzaag en dicht maken.
Paar stenen in het gat metselen en laten stucen.

Wat zit er aan de andere kant van die muur waar de buis doorheen loopt?
 

Pbklusser

  • #3
Bedankt voor je antwoord. Dat andere ventiel lijkt niets te doen. Heb de mv op z'n hardst gezet en dan nog komt er geen lucht in of uit terwijl bij de buis van de afzuigkap wel lucht wordt afgezogen. Heb geprobeerd om ventiel open te draaien maat dat lukt niet, lijkt vast te zitten.
Achter de muur zitten de buren, kan daar dus niet veel doen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Het andere ventiel kan voorzien zijn van een borgmoertje. Even het ventiel eraf halen, dan zie je het zitten.

Een ventiel wordt normaal in het gat geklemd. Hoeft niet gekit te worden oid.

Het gat dichtmetselen is inderdaad het mooist. Dus de PUR weghalen.

Ik hoop voor je dat die koof bij de buren brandwerend is en alleen jouw leiding bevat :? Als dat niet het geval is eerst een brandwerende klep in de scheiding. Of een brandwerend ventiel. Uiteraard de montagevoorschriften ervan in acht nemen.
 

Pbklusser

  • #5
Dat andere ventiel zit inderdaad op hetzelfde kanaal. Als ik het ventiel eruit haal en de afvoer van de originele afzuiger afsluit voel je dat er harder wordt gezogen.

Heb dan nog wel een vraag over de afzuiging. We wilden eerst de buis van mechanische afzuigIng laten zitten zodat deze dicht bij de uitgang van de recirculatiekap zit. Zo wordt er toch nog wat vocht afgezogen. Maar dan heb je zo'n lelijke pijp en dat willen we niet. We wilden daarom de pijp verwijderen en een ventiel plaatsen. Dan verlies je wel wat aan zuigkracht maar is nog te overzien. Maar als je het andere ventiel gebruikt zit dat nog verder van de recirculatiekap, heeft die afzuiging dan wel nut? Of maakt dat niet zoveel uit?
 

Pbklusser

  • #6
Heb het ventiel er half uitgehaald, verder gaat niet door spijlen, maar zie geen borgmoer. Het is een storkair stb-1-125. Krijg er echt geen beweging in. Is hier nog een handig truitje voor?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu