S-koppeling afstellen

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #21
Jan schreef:
@ Boudewijn, klopt het inhoudelijk niet wat ik schrijf ?
nee jan dat klopt inderdaad niet, al zal jij het met moeite gaan geloven.

jij kent waarschijnlijk alleen dit soort rozetten


maar er bestaan ook rozetten, die plaats je tegen de kraan, en kan je inderdaad de s-koppeling tegenhouden met een steeksleutel, waarna je de rozet als een telescoop uit elkaar draait tegen de muur aan.


het grote voordeel van deze is, dat ze geheel aansluiten tegen de muur en de kraan.
dus iemand uitmaken voor "daar hebben we weer een vakman" is totaal niet op zijn plaats, zeker niet voor een moderator of beheerder, want deze beste man heeft gewoon gelijk.
Jan schreef:
maar iedereen die er een beetje verstand van heeft weet dat je na plaatsing van de rozetten niets meer vast te houden hebt.
dus toch wel jan, er zijn er meer dan jij kent, eerst denken, dan pas doen?


groeten b
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #22
Niet dat ik nu ook eigenwijs wil klinken, maar ik zal daar heus wel weer commentaar op krijgen.

Maar Jan heeft wel een beetje gelijk, wat betreft de rosetten, dat je dan de S-koppelingen dan niet meer goed tegen kunt houden.
En ja ik ken die zogenaamde teleskoop rosetten wel, die je uit moet draaien tot ze aansluiten aan de muur.

En om daar fatsoenlijk de kraan mee vast te zetten, terwijl de S-koppelingen goed in de muur zitten, heb je bijna een speciale steeksleutel nodig, die ook de fabrikant van dit soort kranen speciaal voor dit type kranen kan leveren.

Want een normale steeksleutel, is hiervoor vaak te dik, en heb je kans dat je de rosetten beschadigd.

Maar ik denk dat we een beetje afdwalen, van de vraag van de TS.
Daarom wil ik ook voorstellen, om ons te richten op de TS.
 

Kacheltje

  • #23
Dat afdwalen heeft meer te maken met de toon die gezet wordt Peter.
Als Jan het op een fatsoenlijke manier gebracht had was er niets aan de hand geweest. Daar was het kommentaar op gericht. In de forumregels staat er ook wat over beschreven hoe we met elkaar om dienen te gaan.

Maar je hebt gelijk dat de vragensteller niet op deze antwoorden zit te wachten.

Er zijn verschillende soorten rozetten, mocht er geen ruimte zijn of geen rosetten hebben die je met een sleutel kan borgen dan draag je er zorg voor dat je de wartels van de mengkraan dusdanig aandraait dat de S koppeling niet mee draait. Dat kan door de sleutel in de juiste hoek te plaatsen met aandraaien. Haaks op de richting of iets overhaaks plaatsen van de sleutel ten opzciten van de S koppeling verminderd de kans dat de s koppeling mee draait. En vast is vast. Je hoeft de wartel niet met grote kracht vast te zetten. Mocht de wartel nog iets lekken kun je de wartel nog een slagje geven.

Dit Had een ieder ander kunnen schrijven zonder daar een belediging daar over heen te plaatsen. De vragensteller zal meer hebben aan zo`n antwoord. Daar doelde Ron321 denk ik op. Veel succes verder.
 

Jomez

  • #24
Bedankt voor alle reacties.
Tjonge; het was uiteindelijk toch nog steeds een flinke klus. Met name omdat op de s-koppeling ook nog een verlengstukje zit. Iedere keer dat ik deze aandraai gaat de s-koppeling ook weer schuiven.
Ik heb eerst bovenstaand advies gevolgd en een flinke laag teflon gebruikt. Maar het bleef schuiven en lekken.
Het is me uiteindelijk gelukt met een andere s-koppeling die wat dieper gaat, en met hennep i.p.v. teflon (ook advies hierboven). de kraan zit nu en het werkt.
Nogmaals bedankt!
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #25
Peter schreef:
En om daar fatsoenlijk de kraan mee vast te zetten, terwijl de S-koppelingen goed in de muur zitten, heb je bijna een speciale steeksleutel nodig, die ook de fabrikant van dit soort kranen speciaal voor dit type kranen kan leveren.

Want een normale steeksleutel, is hiervoor vaak te dik, en heb je kans dat je de rosetten beschadigd.
Peter nu heb ik echt nog nooit een speciale steeksleutel voor dit werk gebruikt, doe het gewoon met de spullen die ik heb. En ik kan je verzekeren dar mijn steeksleutels niet van een kranen fabrikant komen.

Groeten b
 

Kacheltje

  • #26
Mooi dat het gelukt is, ik hoop alleen dat je geen fitterskit gebruikt hebt om de hennep in te smeren, dit mag niet gebruikt worden voor drinkwater.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu