S koppeling blijft lekken

S koppeling

  • #1
Hallo,
Vandaag druk in de weer geweest met het vervangen van mijn badkraan. Aan de hand van het filmpje van de Praxis waarin dit m.i. goed wordt uitgelegd met goede moed aan de slag gegaan.

Nu krijg ik alleen mijn s koppelingen niet goed waterdicht, nu heb ik aannames en wat dingen geprobeerd (met name door dingen van deze site) maar ondertussen al best lang bezig dus wilde ik hier wat advies in winnen.

Ik begrijp niet goed hoe strak ik ze aan moet draaien om het simpel te zeggen. Als ik ze allebei tot zo ver mogelijk doordraai zonder absurd veel kracht (is een grapje ben helemaal niet sterk) te gebruiken zijn ze beide niet waterpas of op 15cm. Als ik ze allebei evenveel draaien geef zitten ze wel goed waterpas en goed op de 15cm maar relatief 'los' met teflon los ik dit op maar toch is er iets van speling. Nu heb ik in de meest recente poging denk minimaal 5 keer teflon gedraaid zitten ze stevig maar niet muurvast en blijf ik druppels zien ontstaan. Ik denk omdat ze iets terug zijn gedraaid met het aandraaien van de kraan zelf voor het testen.

Mijn hoofdvraag is dan ook, klopt het dat ze enkel stevig vast moeten zitten en bestaat mijn oplossing uit meer teflon of ander materiaal? of moet ik meer kracht gebruiken en ze muurvast zetten.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Laatst bewerkt:

ADDave

  • #3
Teflon mag best wel wat dikker gewikkeld worden. Je moet er even een handigheidje in krijgen, daarna doe je het nooit meer fout.

Anders een busje Loctite 55 halen, wat Henk ook al aangeeft met het filmpje. Dat is teflon in draadvorm. Kost wel wat, maar is een heel stuk gebruiksvriendelijker.
 

S koppeling

  • #4
Dank heren, ik ga nog een keer dadelijk wat dikker wikkelen en mocht dat niet lukken dan Loctite.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu