Ruimte houden bij laminaat leggen

Webbee

  • #1
Vraagje, nu ga ik zelf ook een laminaatvloer leggen in huis. En er staat bij mij een wenteltrap in de woonkamer, ofwel een ronde koker midden in mijn huis. En ik heb een huis met allemaal hele vreemde hoeken.

Nou is mij verteld dat ik een centimeter ruimte moet houden aan alle kanten en objecten, ivm de werking van het laminaat. Op de foto s in Plinten in een ronde hoek hierboven lijkt het alsof die ruimte een paar millimeter tot vrijwel nihil is. Ik als leek in het laminaat leggen vraag me nou even af wat het juiste is.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
1 cm rond vrij houden op de foto is het moeilijk te zien maar ook hier zit een cm of meer tussen de wand en de vloer.
 

Lance

  • #3
Je moet echt rondom een cm vrij houden, maar niet minder.
Om het rond de koker van de trap mooi af te werken kun je bij een dhz zaak ook acrylaat kitten kopen op kleur van je vloer, daar vul je de ruimte mee op en hoef je er ook geen plintje of ander alternatief voor te bedenken.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als je de kier opvult met acrylaatkit kan de vloer toch nooit genoeg meer uitzetten en krimpen? Zo zacht blijft acrylaatkit nu ook weer niet...

Dat voorschrift om die kier open te houden is er toch niet voor niets. :?
 

Lance

  • #5
Een laminaatvloer zet zich over het algemeen uit in het 1e half jaar.
In die tijd is het een goede oplossing om de ruimte te vullen met een kit voor vloeren, en je hoeft er geen plintje om te zetten... de desbetreffende kit wordt veel gebruikt in de parketbranche omdat deze een lange tijd elastisch blijft.
Daarom kwam dit ter sprake.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu