Relais vlotter Siemens vaatwasser doorgebrand

Anne11

  • #1
Onze Siemens Topline vaatwasser van 16 jaar oud is er helaas mee gestopt. Er komt geen water in de machine terwijl het programma niet stopte en er was een rookgeur. Vaatwasser uitgebouwd en zijplaat er vanaf gehaald. Toen ik de vaatwasser weer aanzette zag ik dat er rook kwam vanaf de/het relais naast de vlotter, die met 3 palletjes. Hij was zelfs gedeeltelijk zwart dus iets is er niet in orde. Kan iemand mij helpen met de volgende vragen: Heeft iemand hier ervaring mee? Kan ik deze relais vervangen? Wat is de vermoedelijke oorzaak van het doorbranden? ( In het verleden heb ik het labyrinth al eens uitgebouwd, andere kwaal, dus de vlotter uitbouwen lukt vermoedelijk wel )Bedankt voor jullie reacties, Ann

( het is een Siemens SE65560/21 bouwjaar 1999/2000 )
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Vervuiling en geen snelle doorstroming van het water , hierdoor heeft het water over de niveauregeling geklotst.
Spanning en water gaan dan niet samen.
 

Anne11

  • #3
Bedankt!
Ik ga alles loshalen en schoonmaken. Weet je misschien of zo'n schakelaar los te krijgen is of dat ik de hele vlotter moet vervangen?
 

Anne11

  • #4
Ik heb de vlotter/niveaukamer vervangen voor een gebruikt exemplaar dat ik bij een witgoedhandelaar heb gekocht. De machine lijkt het weer te doen maar eerst maar even een paar keer laten draaien.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu