Reclame ophangen op kunststof plaat

Matthijs164

  • #1
Hi allemaal,

Laat ik mij eerst even netjes voorstellen: Mijn naam is Matthijs, 30 jaar en werkzaam in het onderwijs. Daarnaast actief als hobby-klusser. Na een lange tijd stiekem te hebben meegelezen op dit forum en al heel veel bruikbare tips hier gevonden te hebben, heb ik nu toch echt even jullie hulp nodig! :)

Mijn zwager gaat binnenkort een spareribs-zaak beginnen. Hij heeft aan mij gevraagd of ik voor hem de reclame wil ophangen. Hij heeft dit al besteld. Het zijn allemaal losse kunststof letters met aan de achterkant pinnetjes. Deze pinnetjes zouden dan in rubberen, kunststof dopjes moeten worden geklikt (nadat je deze dopjes aan de muur hebt bevestigd).

Nu zit ik een beetje met de bevestiging hiervan... Het moet worden vastgemaakt aan grote kunststof panelen (deze zijn onderdeel van het kozijn). Ik wil ze eigenlijk niet schroeven, omdat je dan de gehele gevel moet doorzeven met gaten. Het is een huurpand, dus het moet er ook ooit (hopelijk nog heel lang niet) nog af kunnen. Maar ik heb nog niet echt een goed alternatief kunnen vinden....

Schroeven:
Nadeel: Gaten in het kozijn, niet meer te herstellen, waterdichtheid, ..

Crystal polymeerkit:
Voordeel: Geen gaten in het kozijn
Nadeel: Heel lastig te verwijderen volgens mij.... Zou je dit er ooit af krijgen? Het zou gaan om kleine druppies...

Heb ik nog meer opties? Hete lijm? Dubbelzijdig tape? Het is lastig... Het moet én goed vast én eventueel ooit weer te herstellen zijn... Misschien een utopie. :?

Alvast bedankt voor het meedenken!


Matthijs
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat moeten we ons voorstellen van pinnetjes of kleine druppies en hoe groot zijn die letters en hoeveel druppies per letter.
 

Matthijs164

  • #3
Hi Wgb,

Die letters zijn redelijk groot (50 cm?), maar wel redelijk licht. Op de achterkant van die letters zitten dus allemaal pinnetjes. Daar heb ik helaas geen foto van. Maar zeg ongeveer de dikte van een potlood en dan 1 cm lang. Ik heb wel een paar foto's van die dopjes (die dus aan de muur moeten). Hier vallen die pinnetjes precies in.

Deze dopjes moeten dus op de muur.... Mijn vraag is dus hoe? Het gaat om zeker > 25 letters.. met per letter zeker 10 van dit soort dopjes. Schroeven is dus volgens mij echt geen optie, omdat je de hele kunststof gevel doorzeeft dan. Dus ik hoop dat jullie een nettere oplossing weten?

Eigenlijk zoek ik gewoon een heel sterk hechtmiddel (als polymeerkit), maar dan wel iets beter verwijderbaar (met bijvoorbeeld aceton of thinner). Overigens heb ik geen ervaring hoor met het verwijderen van polymeerkit... Dus als dat verwijderbaar is, is dat ook prima. Maar daar vrees ik een beetje voor...

Is het zo iets duidelijker?

Alvast bedankt voor 't meedenken,


Matthijs

WhatsApp Image 2022-02-22 at 12.17.55.jpeg WhatsApp Image 2022-02-22 at 12.18.05 (1).jpeg WhatsApp Image 2022-02-22 at 12.18.05.jpeg
 

Henky180

  • #4
Mijn ervaring met montage van een rolgordijn, bij mij op een kunstof kozijn waar niet in geboord mocht worden, is er goed met nano tape. Bij alle plakband en dubbelzijdige tape viel het rolgordijn op de grond. Proberen kan geen kwaad. Ik sta nog te kijken dat dit al weer enkele weken hangt.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Ik zou het met een polymax high tack kit doen. Hecht uitstekend op kunststof en is nog aardig goed te verwijderen nadat het losgesneden is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Bij een producent staat "geschikt voor vele kunststoffen". Dus test een twee drie.
 

Henky180

  • #7
Een andere optie is om een kunstof plaat te nemen, daar de dopjes op te monteren met verzonken boutjes+moer. dan deze platen met gemonteerde letters in zijn geheel op de kunstof gevel kitten of plakken. op de platen, achter de letters, kan je eventueel ook nog wd ledstrips monteren.
 
  • Like
Waarderingen: Jan

Matthijs164

  • #8
Hi allemaal,

Bedankt voor jullie reactie's.

@Henky180 jaa een dubbelzijdig tape zou perfect zijn, met het oog op het eraf halen... Ik heb het zelf nog nooit gebruikt, maar kan bijna niet geloven dat het een nieuwe "Eunice"-storm overleeft. Maar ik zal het wel proberen... Een plaat erachter heb ik ook overwogen, alleen ondervangt niet echt het probleem... Uiteindelijk moet je die plaat alsnog kitten of vastschroeven.

@Vonken_trekker Jaa, denk ook dat het een polymeer kit gaat worden. Fijn om te horen dat dit dus wel verwijderbaar is, daar was ik zelf het meest bang voor namelijk.

@Wgb Je bedoelt een producent van die polymeer kit?

Naja, ik denk dat er niet heel veel meer opties zijn... Verwacht dat het dan toch kitten wordt... en dan hopen dat het er nooit af hoeft... en dat als het er ooit af moet, dat het dan nog een beetje mooi schoon te krijgen is.

Dank voor jullie reacties! Groetjes, Matthijs
 
  • Like
Waarderingen: Henky180

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #9
Ik vraag mij af of dit systeem wel voor buiten bedoeld is?
 

Matthijs164

  • #10
Hi Haemmertime,

Volgens mij gaan die dopjes wel heel strak over die pinnetjes.. en wordt dat wel sterk. Zou eventueel die dopjes niet kunnen gebruiken, en gewoon direct die pinnetjes vastkitten.. maar volgens mij is dat systeem wel door dat bedrijf wel echt ingemeten en bedoeld voor buiten.

Had t zelf niet besteld.. en die gevel gelaten voor wat t is.. maar dat is niet aan mij.

Groetjes,
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #11
Je kunt de opdracht toch ook weigeren? Als in "ik weet niet hoe dat moet, misschien moet je iemand anders vragen".
 

Matthijs164

  • #12
Naja, ik wil 'm graag helpen. De klus weigeren en iemand anders hetzelfde laten doen, lost het probleem niet op. Behalve dat ik 't dan niet gedaan heb... ;)

Volgens mij zijn er 2 keuzes: schroeven of kitten met polymax. Naar mijn idee beetje kiezen tussen 2 kwade in dit geval... Dus ik hoopte dat hier iemand met een gouden tip kwam. Ik zal iig de opties aan hem voorleggen (met mijn bezwaren).. en dan is de keuze aan hem.

Of heb jij dat gouden idee, Walker? ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu