Problemen Nefit HRC 23VT

Ventus

  • #1
In 1996 heb ik een HRC 23VT laten plaatsen. Dit toestel heeft eerst een aantal jaren op propaan gedraaid en sinds een jaar of 5 op aardgas. Toestel wordt regelmatig door mijn installateur onderhouden.

Vanaf het begin heb ik echter problemen met dit toestel: in de garantieperiode is de pomp vervangen. Inmiddels zit de 3e pomp erop.
Gloeipluggen en ionisator zijn ook al een keer vervangen. Vorig jaar lekte het tapvat, dat is dus ook vervangen. Uit coulance van Nefit gelukkig wat korting gekregen op dit vat.

Regelmatig storingen die na een reset ook weer verdwijnen. Af en toe geeft het toestel een paar harde knallen en sinds enige tijd maakt het toestel, bij het verwarmen van water, een angstaanjagend geluid dat nog het meest op een luchthoorn lijkt. Ook maakt de hele verwarmingsinstallatie meer herrie dan ooit tevoren en krijg ik de radiatoren niet ontlucht terwijl ik geen water hoef bij te vullen.

Nou zegt mijn installateur dat ik dit toestal beter kan vervangen voordat er nog meer kosten onstaan. Hij heeft slechte ervaring met dit type en er inmiddels veel vervangen.

Ik zit er inderdaad aan te denken om deze Nefit weg te doen maar aan de andere kant is hij nog geen 10 jaar oud.

Klopt het inderdaad dat de HRC 24VT voor veel problemen zorgt en doe ik er dan toch goed aan deze ketel te vervangen?
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #2
Er worden via dit forum geen beoordelingen gegeven of een bepaald merk / type cv-ketel wel of niet vaak problemen geeft, en of de levensduur overschreden is.

Ook wordt niet beoordeeld of de monteur of leverancier gelijk heeft bij een reparatiebeslissing of aankoopadvies.

Dat laten de forumregels niet toe.


Slotje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu