Problemen met draadloze bel

Johanvandyck

  • #1
Hallo allemaal

Wij hebben al enkele jaren problemen met onze draadloze deurbel. De bel werkt als we er nieuwe batterijen insteken, maar een week of twee weken later doet ze het niet meer. Op verschillende forums heb ik al naar mogelijke oorzaken gezocht. Wat vaak terugkomt, is dat andere apparaten voor een storing kunnen zorgen. In de ruimte waar de ontvanger staat, bevinden zich ook de draadloze telefoon en alles wat met draadloos internet te maken heeft. Weet iemand of dit de oorzaak kan zijn? En vooral: weet iemand wat je er aan kan doen? Kan het zijn dat de ene draadloze bel er wel last van heeft en de andere niet? Momenteel zitten we aan onze tweede draadloze deurbel. De eerste hing hier al toen we hier kwamen wonen, dus ik hoopte dat een nieuw exemplaar voor beterschap zou zorgen. Niet dus. Of schakelen we beter over op een elektrische bel? Voor degene die zich geroepen voelt te antwoorden op dit bericht: ik ben de minst technisch aangelegde mens ter wereld, gelieve uw woordgebruik dus aan te passen :)

groetjes,
Johan
 

Orofor

  • #2
Heb zelf geen beste ervaringen met draadloze deurbellen.
Batterijen zijn geregeld leeg (bv in de winter als het langdurig koud is en de capaciteit van de batterij in de zender achteruit gaat). Als er bij de buren aangebeld wordt, gaat jouw bel ook over, etc. Je kunt er niet van op aan.
Het valt me op dat vaker de draadloze deurbellen defect zijn als je bij iemand aanbelt dan de bedraden.

Een traditionele bel, desnoods een gong op 4 batterijen, vind ik persoonlijk veel zekerder. Drukknop buiten, een dun snoertje met twee aderen naar de bel en klaar. Okay, je moet draden trekken maar dan ben je wel voorlopig van alle gedoe af. Aan een kant van het snoer beide aderen aan de drukker schroeven, aan de andere kant op de bel aansluiten. Bij het bekende merk wat klinkt als een andere naam voor Patatland vaak de bovenste twee schroeven.

De batterijen gaan echt jaren mee. Je kan natuurlijk ook met een beltransformator werken maar dat vind ik zelf eigenlijk niet nodig. Het zijn best wel stroomtrekkers en wellicht zou je dan een stopcontact moeten plaatsen. Batterijen houden het lang vol en kosten minder.

Een traditionele ´Patatland-gong´ hoeft bv. op een tweedehandssite maar weinig te kosten en ze zijn zekerder dan alle moderne elektronische apparaten. Vroeger ging er zelden iets aan kapot, hooguit een gecorrodeerde beldrukker.

Let erop dat niet alle bellen op batterijen kunnen werken. De rinkelende of zoemende moeten op een beltransformator worden aangesloten. Gongen kunnen vaak wel op batterijen.

Dit is mijn persoonlijke voorkeur, misschien vind je een gong wel helemaal niks.
 

Henkes123!

  • #3
Helaas heb ik dezelfde ervaring: dit jaar al 3 nieuwe sets aangeschaft, de laatste erg duur en als beste getest lgs cbond, echter na een nwe batterij en rest werkt de bel plm 5 x en daarna niet meer .Alles geprobeerd, ook de duurste batterijen: niets helpt. Mijn conclusie: een draadloze deurbel is onmogelijk en weggegooid geld. We hebben nu geen deurbel en ben op zoek naar een alternatief, een deurklopper o.i.d
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Denk dat ze na 9 jaar topic start 14 feb 2014 wel een oplossing hebben gevonden.

Maar koop gewoon een goed draadloze deurbel en niet zo een van 2 tientjes.
ik heb er hier zelf 3 (1 beldrukker met 3 ontvangers) en daar gaat de batterij gewoon ongeveer een jaar mee.
Mijn moeder heeft er een met een groter bereik en die gaat toch snel zo'n 2,5 jaar mee op 1 batterij.
 

Henkes123!

  • #5
De laatste koste 79 euro, en met Duracell batterijen intern en extern is het na 3 x bellen ook afgelopen. Totaal zit je dan op zo n 100 euro verspilde investering. Honeywell profileerd zich wel als kwaliteit maar is zeker niet betrouwbaar .
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Ik kan inderdaad beamen dat het merk van de sets die je noemt niet de beste zijn.
Vroeger waren die van Friesland, een goed merk en die is door H. overgenomen.
Zakelijk heb ik er verschillende in gebruik genomen en na een bepaalde tijd gaan ze elke keer kapot.
Neem liever een ander merk die je bij de lokale bouwmarkt kunt krijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu