Probleem watertoevoer Miele vaatwasser

citrods23ie

  • #1
Hallo,

Ik heb problemen met onze Miele vaatwasser type G5720 SCI.
Bij het aanzetten van de vaatwasser begint alles goed, maar na een 3 a 4 tal minuten komt er "watertoevoer" op het scherm.
Watertoevoer tot aan de machine is ok. Ook is het in de machine nat bij het optreden van de storing. Dus water komt er wel in. Iemand tips voor het verhelpen van deze storing?

Alvast dank.

Mvg,

Koen
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Kan zijn dat het flowmetertje niet goed detecteert hoeveel water er binnen komt. Deze telt de hoeveelheid water en geeft het sein dat hij vol genoeg is om te gaan wassen. Die is dus de eerste verdachte, je vind het flowmetertje (reed-contact) aan de linkerzijde in het lybyrinth gestoken ongeveer halverwege. Het is een heel klein printje.

Echter het volgende :

De vaatwasser pompt eerst af en gaat dan water halen. Dit duurt normaal maar een minuutje of 2 voor hij gaat wassen. Dus als het echt zo lang duurt bij jou vraag ik me af of de waterdruk door de slang wel in orde is. Tot hoe hoog staat het water in de kuip als hij op storing valt? Je kunt voelen aan het waterslot wanneer hij water probeert te vragen, deze "zoemt" dan duidelijk voelbaar. Controleer dus of hij dit doet en of er daadwerkelijk vrij snel gevuld wordt.
 

citrods23ie

  • #3
Dank voor je reactie.
De machine pomp inderdaad eerst af en begint dan met water nemen, dan na enige tijd komt de storing. In totaal dus na 3 a 4 minuten of 1 a 2 minuten na het afpompen.

IMG_0270.JPG IMG_0271.JPG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu