AEG Lavamat 62600 watertoevoer probleem

Marcob

  • #1
Hallo,

Ik ben in het bezit van een AEG Lavamat 62600-W, PNC Nr 914.001.080.

Deze wasmachine kreeg het probleem van een hard-tikkend geluid, nadat je de wasmachine aanzette. Na een tijdje liep de tijdklok rond tot het einde-programma, zonder werkelijk iets te hebben gedaan.

Op basis van andere berichten kwam ik tot de conclusie dat de wasbakdeksel aan vervanging toe was. Deze heb ik dan ook besteld, en vervangen.

Helaas lijkt er nog een probleem te zijn: het harde tikkende geluid is verdwenen, het motortje in de wasbakdeksel lijkt nu weer goed rond te draaien. Helaas doet de wasmachine nog steeds niets: er lijkt geen water meer binnen te komen.

Zou het kunnen dat er iets met de watertoevoer stuk is (ik vermoed het groene onderdeel tussen de wasbakdeksel en de watertoevoer?)

Overigens: waar bij mijn oude wasbakdeksel de aangehechtingen voor de stekkertjes van het bruine & blauwe snoer respectievelijk links en rechts zaten (met ruimte ertussen), zit bij mijn nieuwe wasbakdeksel deze twee aanhechtingen naast elkaar (en blijft er links ruimte over). Ik vermoed geen relevant verschil, maar ik noem 't maar voor de zekerheid....

Alvast bedankt voor een tip!

Marco
 

Henny

  • #2
Heb je de juiste zeepbakdeksel gemonteerd?
(bestelnummer 645.328.600)

Pompt de machine wel af en centrifugeert deze wel?

Het inlaatventiel kan je ohms doormeten.
(waarde ca 3,5 kilo-ohm)

Geeft de machine een storingscode?
 

Wasmannetje

  • #3
Ik zou even letten of je de kraan wel goed kan openen, deze wil vaak niet meer open en dicht gaan als er aan is gezeten na een lange tijd van niet open en dicht gedraaid te zijn, dit kan een oorzaak zijn, let ook even op of je iets hoort brommen, dat is het inlaatventiel, deze gaan bijna niet stuk aan deze machine's, test even met een emmer onder de kraan of deze goed is.

Succes
 

Wasmannetje

  • #4
Geen idee maar volgens mijn kennis is dit de juiste,
Even een tipje, deze is de originele van aeg, misschien omgenummerd maar kan dat niet zien, dit is in ieder geval het juiste nummer

89 9645 43 07-99/3
 

Marcob

  • #5
Het probleem is opgelost....

Ik bedacht me dat de wasmachine wellicht niet de juiste feedback kreeg van de wasbakhouder (en dus niet doorhad dat de wasbakhouder inmiddels in een bepaalde stand stond). Gecombineerd met de net iets andere aansluiting, heb ik de aansluitstekkertjes omgedraaid (dus op de kop vergeleken met de oorspronkelijke stand).

En dat bleek te werken....

Hopelijk nuttige info voor iemand anders op dit forum die zijn wasbakhouder moet vervangen: er zijn dus varianten in omloop die je net iets anders moet aansluiten dan het orgineel.

Marco
 

Wasmannetje

  • #6
Er zijn geen varianten in omloop, alleen de nieuwe deksels zit de aansluiting op zn kop, dus opletten bij het monteren van de 2 aansluitblokjes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu