Probleem met AEG Öko Lavamat 6955

Mrsempel

  • #1
Mijn wasmachine, een AEG Öko Lavamat 6955 neemt soms wel en soms geen wasverzachter.
Ik heb de bovenplaat van de waterinlaat (waar het water uitkomt dat in de bakjes met wasmiddel komt) al helemaal schoongemaakt en er zitten geen verstopte gaatjes in.

Het rare is dat dit af en toe wel en af en toe niet optreedt.

Iemand nog suggesties?

Groet,
Marco
 

Deco

  • #2
Onder de zeepbak of ernaast zitten 3 ventielen waarschijnlijk zit er eentje vervuild of vast meet eens de spanning tijdens het progr. dan sluit je al het een en ander uit
 

Mrsempel

  • #3
De ventielen (aangestuurd door een relais) heb ik alle drie helemaal schoon gemaakt. Die zitten in ieder geval niet (meer) vast. En omdat af en toe toch de wasverzachter wordt meegenomen, lijkt het mij dat het betreffende relais ook niet defect is.

Zijn er nog andere zaken waar ik naar kan kijken? Ik kom zo langzaamaan op het punt dat ik zeg: weg dat ding, ik haal een nieuwe.
 

HarryO

  • #4
Als dit 3 losse spoelen zijn wissel ze dan eens om. Dus bv voorwas op wasverzachter, wasverzachter op voorwas. Gaat het probleem mee dan is de spoel defect.

PS: een wasmachine weg doen omdat het wasverzachter niet altijd meegenomen word is wel erg drastisch. Er zijn ook wasmiddelen waarbij je geen wasverzachter (meer) nodig hebt.
 

Mrsempel

  • #5
Ik heb de spoel die wordt gebruikt voor de wasverzachter verwisseld met de spoel van de voorwas (die eigenlijk toch niet wordt gebruikt) en het resultaat is nog hetzelfde, helaas.
En ja, misschien is het aanschaffen van een nieuwe wasmachine wel drastisch, maar ik wil dat e.e.a. gewoon werkt. Dus liever vervang ik ergens iets indien nodig en anders is het EOL voor de machine.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu