Probleem met AEG 72738 Update: EFO foutmelding

Dek

  • #1
Hallo,

Heb problemen met mijn wasmachine die van dezelfde aard zijn als een vorig topic. Echter, ik zie daar nog geen oplossing voorbij komen, daarom hieronder mijn relaas (deels copy/paste van vorige topic);

De was erin en wasmiddel, programma instellen. De rode led's branden: programma kort-1200 toeren-looptijd-start/pauze-hoofdwas. De groene led brand: deur.

Ik druk op start, soms gaat ie pompen (waarna direct de foutmelding EFO verschijnt), soms doet hij dat niet en verschijnt de foutcode EFO vlak nadat de machine water toevoert. Heb al het e.e.a. gelezen over aqua-control met de tip van AEG om contact met servicedesk/technicus te zoeken. Welicht zijn er hier mensen die een oplossing weten voordat ik dat doe. Alvast bedankt!

91400208601 is nr. wasmachine.

Gr. E. Keyser
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Deels copy/paste vanuit een ander probleem werkt niet zo goed, want nu weten we niet, welk deel van het verhaal bij jou daadwerkelijk geprobeerd is of gesignaleerd wordt, en welk deel je alleen maar gekopieerd hebt vanuit dat andere topic, waarvan je de link ook niet vermeld hebt.

De vrijwilligers die je hier (gratis!) helpen besteden daar veel tijd aan.
Het is toch een kleine moeite het probleem in je eigen woorden te beschrijven, in plaats van een deel van de tekst van een ander topic over te nemen? Het topic zoeken is me ook nog niet gelukt, allemaal extra werk helaas.

Graag nadere uitleg!

Of gewoon hieronder het op jóúw machine te betrekken verhaal...
 

Dek

  • #3
Beste Kees,

Allereerst: ik ben blij dat de vrijwilligers me wellicht kunnen helpen! FYI: Ik copy/paste uiteraard alleen de delen/problemen die uiteraard exact hetzelfde zijn als bij mij of dezelfde casus hebben. Onderstaand deel is de kern van mijn probleem en niet gecopy/paste! Ik hoop dat het nu duidelijk(er) is, heb het nog ietsje duidelijker verwoord nu.

Machine gaat soms direct pompen nadat ik programma heb ingesteld en nog niet eens op start heb gedrukt (waarna direct de foutmelding EFO verschijnt). Soms doet hij dat niet en verschijnt de foutcode EFO vlak nadat de machine water toevoert (als ik wel op start heb gedrukt). Heb al het e.e.a. gelezen over aqua-control met de tip van AEG om contact met servicedesk/technicus te zoeken. Welicht zijn er hier mensen die een oplossing weten voordat ik dat doe. Alvast bedankt!

91400208601 is nr. wasmachine.
 

Henny

  • #4
Heb je al gecontroleerd of er water op de bodemplaat van de machine staat?
 

Dek

  • #5
Goedemorgen,

Ja dat staat er! Als ik dat weghaal en het opnieuw probeer komt het (uiteraard?) weer terug.

Gr. Emile
 

Henny

  • #6
Maak de bodemplaat goed droog en laat de machine een wasprogramma draaien.
Let nu goed op, via de geopende achterzijde, of je een lekkage kunt ontdekken.
(gebruik eventueel een zaklamp om e.e.a. goed te controleren)

Pas goed op dat de slangen (en jezelf) niet tussen de
draaiende gedeelten komen te zitten!
Laat de machine liever niet centrifugeren zonder de achterplaat.
 

Dek

  • #7
Dank! Ik moet even een torx regelen. Ik zie overigens wel water staan aan de achterkant van de machine. KAN komen uit het bakje, maar wellicht zit er inderdaad een lekkage.

Gr. Emile
 

Wasmannetje

  • #8
Hallo, haal de achterplaat eens los, en voel goed aan de slang van de zeepbak, naar de kuip, dit is een inspoelslang, deze wil wel eens barsten door uitdroging van teveel zeepgebruik.
Zet de machine aan en kijk met een zaklamp of looplamp of daar water uit komt tijdens water pakken.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu