Plafond scheiding tussen 2 beton platen dichten

Invisibleman

  • #1
Hallo,

In mijn nieuw huis, zit er in het plafond een scheidings gleuf(heeft een naam, maar weet ik zo niet) tussen 2 betonplaten, welke ik dicht wil maken. En daarna de hele plafond wil gaan wit texen. Daar het echter een nieuwbouw is, zal er nog wel enig beweging ontstaan, waardoor ik dit niet met gips kan gaan dichten. Daar dit, mijn mening, toch weer gaat springen. Nu wil ik deze dichten met e.o.a. kit, maar ik heb geen idee welke hiervoor geschikt is. Hij moet meegeven en niet verkleuren en ik moet er dus overheen kunnen texen. Heeft iemand een idee welke kit of iets anders wat ik hier het beste kan gebruiken?

Ook wil ik in het plafond, de stroomleidingen verleggen, zodat de lamp boven de tafel uitkomt. Hiervoor zal ik een sleuf maken en een PVC buis erin doen. Nu is mijn vraag, hoe krijg ik deze buis het beste vast en de gleuf dicht. Ik hoor vaker, dat je deze met een nagel vastkunt zetten en vervolgens met gips de gleuf kunt dichten. Maar gaat die nagel niet roesten waardoor de roest uiteindelijk door de tex zichtbaar wordt. Of zijn hier special nagels voor of ook iets anders?

mvg
Hans
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De leiding van onder inkappen in een betonplaat zal je niet meevallen en volgens mij ook de stevigheid van de plaat ernstig verzwakken.
leidingen liggen normaal op de betonplaat of in dekvloer of in de gestorte laag.
 

Invisibleman

  • #3
Hallo Headhunter,

Bedankt voor je snelle reactie.

Ik weet niet precies hoe het zit en of het nog iets uitmaakt, voor je aanbeveling.

Maar de plafond is in de huiskamer en daarboven krijg je slaapkamers. En ik dacht dat deze platen dan wel dik genoeg hiervoor waren. En ik wil deze ook niet erin kappen, maar een frees huren en die gleuf frezen, zodat het eigenlijk net diep genoeg is voor een leiding. Nu zitten er toch ook leidingen in het beton verwerkt?

En het zal zeker niet gaan zoals met boter, maar ik dacht dat dit wel zou gaan. Het zijn ook geen meters.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Normaal:
Breedplaat panelen leggen.
Leidingen en centraaldozen ed aanbrengen.
Krimpnet eroverheen op de uitsteeksels van de breedplaat.
Krimpvloer eroverheen storten(beton)
Vervolgens de afwerkvloer.

In de breedplaat mag niet gefreest worden, je raak dan nl de wapening kwijt in het onderste deel van je vloer.
 

Invisibleman

  • #5
Hallo Headhunter,

Wederom bedankt voor je snelle reactie en uitleg. Ik dacht altijd, dat het een grote betonnen blok zou zijn waar je makkelijk in zou kunnen frezen. Maar gezien je goeie uitleg, denk ik dat de lamp aansluiting blijft waar het is en met een gootje op het plafond, maar de stroom naar de juiste plaats ga leiden.

Nogmaals bedankt.

Gr.
Hans
 

Invisibleman

  • #6
Hallo Headhunter,

Heb je toevallig een oplossing voor dit probleem? Deze gleuf zit er al in waar 2 platen bijeen komen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Goede kit is een polymeer kit, de gleuf goed stofvrij maken en daarna heel iets vochtig maken, een half uurtje wachten en dan de kit erin.
Acrylkit kan ook maar is van andere kwaliteit dan polymeerkit.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Is het een naad, of een V-groef?

ANders idd een polymeerkit, bij erg grote scheuren een Hy-tac gebruiken.
 

Invisibleman

  • #9
Hallo Headhunter,

Is idd meer een V-groef. Net als je ook op plafonds met gipsplaten ziet, waar een rond afwerking hebben, tussen de platen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #10
Is het een breedplaat of kanaalplaatvloer? In een kanaalplaatvloer zit veel minder wapening. Maar in beide vloeren is het niet verstandig een sleuf aan de onderkant te maken. Scheelt wel of het in de overspanningsrichting is, of er haaks op.

Alternatief is verleggen in de cementdekvloer, en verticaal boren. Maar dan moet je wel weten hoe de leidingen lopen (of geluk hebben).

Gaat de verf op de kitvoeg niet scheuren?
 

Invisibleman

  • #11
Hallo,

Na het goeie informatie van headhunter. Zit ik nu steeds over iets anders te denken. Daar ik niet precies weet of deze platen allang gebruikt worden of niet.

Maar in deze platen, mag je toch wel gewoon in boren neem ik aan. Gewoon 5-6 mm, voor lampen op te hangen? Uiteraard zal ik eerst moeten meten waar leidingen liggen. Maar daarna mag dat boren of mag dat ook niet "meer"?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #12
Tuurlijk mag een gaatje boren wel. Als je wapening tegenkomt, even ernaast opnieuw proberen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu