Oude scheidingswand op plafond en muur zichtbaar

BowieW

  • #1
Hallo,

Wij hebben een nieuw huis gekocht. Nu is er ooit een wand verwijderd zodat er nu een open keuken is. Helaas is de aanhechting van de oude wand duidelijk zichtbaar gladder dan de rest van het stuc/spackwerk op het plafond en wand. Onderaan dit bericht heb ik een foto waar het op lijkt alleen dan in het groot. Het stucwerk in het nieuwe huis is iets gladder.

Van mij hoeft het geen perfecte oplossing te worden, maar kan ik er onderuit komen om het volledige plafond en de wand opnieuw te spacken of stuccen?

Bedankt voor de hulp!

 

Ceesz

  • #2
Zomaar een wilde gedachte. Er bestaat een methode om geprofileerde caravanwanden te repareren met behulp van een siliconen afgietsel en polyesterplamuur. Zou iets dergelijks ook kunnen op een muur? Met siliconen een afgietsel maken van de gewenste muur (zal nog best lastig zijn van een verticaal vlak), dan het gladde deel uitkrabben/wegsteken, opnieuw vullen met muurvuller/gips en dan met het zelfgemaakte stempel in de nog natte (iets aangedroogde) vuller het profiel aanbrengen.

Ben benieuwd of er nog ander creatieve oplossingen worden aangedragen. Misschien lukt het ook wel met een spons in plaats van een zelfgemaakt stempel.
 

BowieW

  • #3
Inmiddels wonen wij in het huis. De structuur zag er uiteindelijk wel zo uit als op de foto.
In de woonkamer hebben wij voor glasvezelbehang gekozen. Uiteindelijk omdat we de rest toch niet zo netjes gestuced was

Het plafond uiteindelijk gerepareerd door eerst grof te schuren (zodat het er niet op komt te liggen) en vervolgens structuurverf aan te brengen. Nu wordt het vrij puntig en scherp hiermee. Uiteindelijk ben ik met een licht vochtige roller er een aantal keer zacht (!) overheen gegaan. Het resultaat is na het verfen nauwelijks te zien.

Helaas niet de mogelijkheid om het te laten zien. Misschien heeft iemand er nog iets aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu