Oplossing koudeval lichtstraat

Zktom82

  • #61
Is er inmiddels al een oplossing? Heb hetzelfde probleem en zit zelf te denken aan duette gordijnen? Voordat ik daar aan ga beginnen wil ik wel weten of dat kan werken natuurlijk. Iemand de gouden tip??
 

DSR9500

  • #62
Kvind het een mooi idee van "Veronika"

Je zou zelfs 2 lagen kunnen doen...
 

Lielie56

  • #63
Door te googelen kwam ik op dit forum terecht.
ik heb een zelfde probleem als @Newkid, het had exact mijn verhaal kunnen zijn. Zelfde aanbouw, zelfde lichtstraat. Mijn aanbouw staat er nu ruim 2 jaar en beide winters hetzelfde probleem. Naast de lichtstraat heb ik ook nog een flinke glazen pui met tuindeuren, beide zijn van aluminium Met ++ glas En tuin op het Noord/Oosten, dus de koude kant. Aannemer reageert zoals ook bij Newkid, moet zelf er steeds achteraan, zelf oplossingen aandragen. Diverse dingen zijn gedaan, warmtecamera gaf wat tocht aan, maar de rest is koudeval. Losse elektrische kachel voor de tuindeuren. Soort schuimrubber band buiten naast de pui, in eerste instantie om tocht uit te sluiten maar ook vanwege warmtecamerabeeld. Een mogelijkheid werd geboden om de vloer open te maken om handmatig een ondiepe convector te plaatsen. Maar ben bang dat mijn vloer met nieuwe PVC en mijn vloerverwarming die daar dus gedeeltelijk weggehaald moet worden er niet beter op worden. En bang voor latere lekkage onder de vloer. Een extra radiator tegen de muur naast de glazen pui, denk ook niet dat dat gaat helpen. Heb geen zin in hak en breekwerk in een nieuwe aanbouw als ik niet 200% zekerheid heb dat dit ook werkelijk de oplossing is. Het is het allemaal net niet. Zoals iedereen hier hoop ik op de gouden tip.
Ik blijf dit topic volgen.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #64
Rook detectie binnen in de lichtstraat en je ziet waar de rook naar buiten komt en zie daar je koude val, voor de rest ff met een infra rood de koude val in beeld brengen en aannemer in gebreken stellen.
Melden rechtsbijstand of verzekering maar mensen.
GA NIET EERST ZELF VAN ALLES AANPRUTSEN WANT DAN HEB JE IDD GEEN GARANTIE MEER
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #65
Dat de aannemer aansprakelijk is voor koudeval bij een lichtstraat is geen vanzelfsprekendheid. Zeker niet als het bouwwerk door een derde is getekend, bijvoorbeeld een architect of een constructeur.

Ook kan het maar zo zijn dat de aannemer al eerder in het traject heeft gewaarschuwd voor koudeval. Je komt als opdrachtgever zeer waarschijnlijk in een welles nietes spelletje terecht.

Verder is enige koudeval bij een lichtstraat natuurlijk te verwachten. Enige koudeval op zichzelf leidt dus niet tot een gebrek. Tenslotte is er meestal ook geen makkelijke oplossing om het achteraf op te lossen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #66
Er zijn in dit topic al heel veel oorzaken en oplossingen besproken. Kern van het verhaal is dat een lichtstraat slecht geisoleerd is en vaak koudebruggen en kieren heeft.

De beste oplossing is dus om al die drie gebieden aan te pakken. En dat betekent in de praktijk een andere lichtstraat plaatsen. Maar wel eentje die waarschijnlijk een stuk duurder is. En geplaatst door een bedrijf die om weet te gaan met de drie genoemde gebieden.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #67
Koudeval bij ramen is normaal en het is zelfs eenvoudig te berekenen met hoeveel vermogen
dat gecompenseerd moet/kan worden.

Stel dat er al vloerverwarming zit dan kan het nog zijn dat het niet voldoende is voor het opvangen
van de koudeval. Of een aannemer daarvoor wel of niet verantwoordelijk is dat weet ik niet, het zal er ook van afhangen wie het geheel heeft getekend en of je b.v. zelf opdracht hebt gegeven aan
verschillende partijen.

Als voorbeeld, wij hebben zelf twee jaar geleden ook een uitbouw laten maken,
ramen van 3 meter hoog en mooie houten kozijnen.
Een gietvloer op de hele begane grond en overal vloerverwarming.

Meer als voldoende vermogen zou je denken, maar toch heb ik mijn vrouw er van kunnen
overtuigen dat er echt een paar hele mooie ventilator convectoren in de vloer moesten komen.
Na wat tegensputteren hebben we dat toch gedaan en dat werkt perfect!
Alleen als het buiten echt koud wordt dan schakel ik ze bij en dan heb je nergens last van.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #68
Ronny schreef:
Stel dat er al vloerverwarming zit dan kan het nog zijn dat het niet voldoende is voor het opvangen
van de koudeval.
Inderdaad. De warme lucht hangt in lagen in die ruimte. De vloer geeft 24 gr. af hoe hoog of wat is er nog van de temperatuur over als de lucht tegen het plafond is gekomen.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
15
12
8
13
6
8

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu