Onbekend met mech. ventilatie, hoor dit zo?

HilkoDerpsma

  • #1
Mijn ouders zijn verhuist naar een huis met mechanische ventilatie. Aangezien ze daar geen ervaring mee hebben wilden ze weten hoe het werkt.

Ze hebben twee 3-standenschakelaars: 1 in de badkamer en 1 in de keuken. Er hangt een centrale StorkAir CML 14 op de zolder en na wat speurwerk blijkt er ook een dakventilator te zijn.

De schakelaar in de badkamer bedient de dakventilator die lucht uit de badkamer, wc en keuken zuigt. De schakelaar in de keuken bedient de zolder-unit die alleen lucht uit het kleine wc'tje op de bovenverdieping zuigt.

Het gevolg is dus dat als je aan het koken bent eerst naar de badkamer moet lopen om de ventilatie aan te zitten en als je boven naar de wc gaat moet je eerst beneden naar de keuken. Hoort dat zo?

En aangezien de zolder-unit alleen lucht uit het kleine wc'tje haalt, kunnen we daar dan gewoon de stekker uit trekken? Lijkt me een beetje onzinnig om 24 uur per dag een installatie te hebben draaien voor ventilatie in een kamertje van 2 vierkante meter waar ze ook gewoon het dakraampje op een kier hebben staan.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Het lijkt me niet de bedoeling te zijn dat je de ventilatie van je badkamer in de keuken moet regelen en omgekeerd. Hier zou ik een installateur naar laten kijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu