Nisdeur douche 45 graden

Enzoronald

  • #1
We bouwen een kleine badkamer op zolder en hiervoor was t idee om 2 wandjes te plaatsen met een douchedeur in een hoek opstelling om ruimte te besparen. Om de douchedeur tussen de muurtjes te krijgen was het eerste idee om die wandjes in een hoek te laten lopen zodat hier een normale deur tussen kan. Zie tekening hieronder

De klusman geeft nu alleen aan dat hij denkt dat de 45 graden muurtjes niet netjes betegeld kunnen worden en of we er niet hoekprofielen bij kunnen halen.

Zijn deze profielen eventueel universeel of is er een andere oplossing?

5A7179C5-F624-4F45-B3F1-4ADBA19DBF3C.jpeg
 

Haplo

  • #2
De muurtjes idd in 45 graden afzagen. Wat ik altijd doe is de tegel die aan de buitenkant komt jollyen (45 graden slijpen). Niet helemaal tot de hoek. Heb geprobeerd in paint iets te maken. Dit is een tegel waar je tegen de zijkant aan kijkt. rechts is de onderkant van de tegel. Laat een stukje van 2 mm over, zie pijl.
Dat schuine van de tegel laat je gelijk lopen met de schuine zijde van de muur. De binnenste tegel plaats je ongeveer 1cm naar binnen. Op afbeelding 2 heb ik geprobeerd het duidelijk te maken. Ik gebruik de Q100AE strips van schlü...
Houdt er rekening mee dat je de nis iets groter maakt dan de deur. Heeft de deur profielen? dan kun je die stellen.
Je kunt ook kiezen voor het alternatief.
Morgen ben ik weer op de klus, dan zou ik een foto kunnen maken

tegel1.png tegel2.png alternatief.JPG
 

Ijssel87

  • #3
Onze badkamer heeft ook 45 graden hoeken. Wat mij betreft een drama als ik kon kiezen ging ik voor 90 graden hoeken werkt veel makkelijker en meer spullen voor de hand. Kijk het kan wel maar je moet inderdaad wat creatiever zijn. Als je de douchedeur zover naar buiten wil zetten moet je ook iets creatiefs gaan verzinnen want nu krijg je de profielen van de deur niet vast dan komen de schroeven en pluggen aan de andere kant naar buiten. Alles kan maar je moet gaan improviseren of je deur gelijk houden aan de binnenkant en iets ruimte inleveren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu