Mini groepenkast in schuur?

Hneel

  • #1
We hebben electra aangelegd naar onze nieuwe schuur. Er ligt inmiddels een vmvk-as kabel vanuit huis naar de schuur. In huis wordt deze kabel afgetapt van een bestaande groep waar nog niet veel op zit (diepvries, wasdroger). We gaan niet echt gekke dingen doen in dat schuurtje: wat lampjes en een wcd voor een grasmaaier oid. Ik weet even niet uit mijn hoofd hoeveel ampere dat is; gewoon een standaard 1-fase groep.

In de schuur was ik van plan alles met IP44 klasse uit te voeren en buiten alles met IP65. En dan gebruik maken van grijze kabel.

Maar nu leek het me handig als er in het schuurtje nog een aparte zekering/aardlek/schakelaar zou zitten. Mocht er dan onverhoopt iets gebeuren dan blijft in ieder geval binnen de diepvries draaien. Maar kan/mag dat eigenlijk: 2 zekeringen/aardleks achter elkaar op dezelfde fase?
En bestaan er eigenlijk min groepenkasten met maar 1 groep die dan ook aan IP44 voldoen?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Een extra aardlek/zekering van dezelfde waarde als in de meterkast gaat niet werken. De gevoeligste van de twee gaat er als eerste uit, dus 50% kans is dat dat degene in de meterkast is.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #3
Beter om die extra groepenkast achterwege te laten en in huis de kabel aan te sluiten op een aparte aardlekautomaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu