Miele W934 'Spoelen 3' knippert, koolborstels zijn vervangen

Geen betere

  • #1
Op onze Miele Novotronic W934 knippert het lampje 'Spoelen 3' zodra de deur dicht is. Ik heb de koolborstels inmiddels vervangen, maar het lampje weigert vooralsnog uit te gaan. De machine doet echter gewoon wat'ie moet doen. Het hele programma wordt keurig afgewerkt ...

Iemand een tip wat dit kan zijn en wat ik er tegen aan kan doen?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Verwarmd hij wel?
 

Geen betere

  • #3
Bedankt voor je reaktie, ik heb ter controle even een 95 graden was gedraaid en het apparaat verwarmt prima.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #4
Vergis m,n eigen verwarmen is ledje hoofdwas ledje 3 is toch motor gerelateerd maar na vervangen koolborstels is deze melding er niet uit mischien stekker er een nacht uit halen dan heeft de module geen spanning meer op de trafo en reset hij zijn eigen mischien.maar als alles goed functioneerd zou ik me niet druk maken
 

Pinekop

  • #5
Dezelfde problemen gehad- drie dagen geleden- met mijn Miele w 934: spoelen 1-2 spoelen 3 en een knipperend centrifugeren lampje.
Bij het controleren van de veelgenoemde koolborstels- die nog goed waren na 19 jaar- bleek dat een van de draden- de derde van rechts met een wit plastic houdertje- een kabelbreuk had. De kabelboom zit heel strak in het frame van de machine vastgemaakt vanaf fabriek en er is waarschijnlijk te veel spanning bij het enigzins schudden van de motor ontstaan. Na het vernieuwen deed de machine weer waar hij voor gemaakt is. Mijns inziens de moeite waard om dit gedeelte te controleren. Kosten ca 15 eurocent.

Eerst stekker uit stopcontact.
Dus de witte kap rond motor verwijderen- let op de onderlijst van de machine- 2 schroeven verwijderen- kap losmaken en deze verwijderen- kabelschoenverbindingen voorzichtig loshalen- daarna de witte kap naar voren trekken- - plastic gedeelte met connectors voorzichtig naar voren trekken- denk om de 4 pennen achter de module en de koolborstels- indien kromme pennen deze weer rechtbuigen- alles controleren en weer in omgekeerde volgorde inbouwen. let wel op de koolborstelset- koolborstels naar binnen duwen en over de ronding middenin de motor heenplaatsen. Het verwijderen van de bodemplaat helpt bij het opnieuw inbouwen. Succes.
 

Proza

  • #6
Pinekop schreef:
Bij het controleren van de veelgenoemde koolborstels- die nog goed waren na 19 jaar- bleek dat een van de draden- de derde van rechts met een wit plastic houdertje- een kabelbreuk had.
Wellicht een foto? Ik heb een Miele W 8314 die ook Spoelen 1-2 aangeeft (knipperen led), wel water neemt maar niet gaat draaien. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu