Aquastop Miele W934

Cirano

  • #1
Hallo iedereen,

Sinds gisterenavond heb ik een (hopelijk klein) probleem met de aquastop van mijn wasmachine.

Het rood ledje "watertoevoer" knippert, eerst op het einde van het programma en nu ook in het begin.

Ik heb het volgende gedaan:
- Ik heb de watertoevoer (in de machine) losgekoppeld en er de tuinslang aangehangen en de machine draait keurig het programma af zonder dat het ledje gaat branden. Maar werkt niet als ik de elektrische verbinding van de aquastop afhaal dan gebeurd er helemaal niets...
- Aquastop losgekoppelt en opengemaakt (voor zover ik kon, ttz niet veel, ik kan alleen het zeefje zien maar niet verder openmaken) en in kokende azijn gestoken uitgeblaasd met luchtdruk maar het helpt niet.

Wat kan ik nog doen? Een nieuwe aquastop zou ongeveer 200 € kosten (slik), kan ik hem op een andere manier herstellen (verder open doen)? Is er een alternatieve manier om veilig de was te blijven doen (mechanische aquastop)? Welke risicos loop ik als ik alleen de aquastop elektrisch aansluit en het water rechtstreeks aansluit met bv de tuinslang (vermits het zo blijkt te werken)?

Dank bij voorbaat,

Georges
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u de slang op de wasmachinekraan aangesloten ?
Ik heb nl. het vermoeden dat de kraan defect is.

Als u de elektrische aansluiting van de aquastop loshaalt kan de machine niets meer doen omdat er dan geen water in de machine komt.
 

Harry Callahan

  • #3
Let op: aquastopspoel en inlaatventiel staan in serie en werken beide op 110 volt. Als u dit niet snapt, moet u hier niet aan beginnen. Het risico bestaat dat u voor niets naar de onderdelenwinkel rent en dure onderdelen haalt die misschien niet nodig, danwel niet defect zijn.
Laat er iemand naar kijken die er verstand van heeft. De machine is het waard.
 

Cirano

  • #4
Ik dank jullie voor de antwoorden,

Ik heb de tuinslang binnenin de machine aangesloten en deze blijkt dus wel degelijk te werken, op voorwaarden dat de oorspronkelijke (kapotte?) aquastop elektrisch is aangesloten.

Als ik de originele aquastop niet meer aan de praat krijg (??), had ik gedacht hem te neutraliseren door te doorboren en een mechanische tussen de kraan en deze te steken zodoende blijft het elektrisch functioneren en zou ik min of meer beveiligt blijven, wat denken jullie hiervan?

Harry, de elektrische aansluiting in de machine is een plastic stekker die ik in principe niet verkeerd kan aansluiten, ik weet heel goed dat een vakman van bij Miele dit beter zou kunnen, maar dit is sowieso betalend en hersteld met een origineel onderdeel (dus min 201 € (voor de aquastop) + werkuren + verplaatsing en andere kosten) het is een tweedehands machine die ik al ooit eens van schroothoop heb gered (zie mijn vorige posts).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu