Miele W934 - herrie tijdens centrifugeren

Daylights

  • #1
Hallo, ik ben nieuw hier! Aangenaam :)

Wat minder aangenaam is, ik heb hier een Miele W 934 wasmachine met (ik vermoed) versleten trommel lagers?
In het filmpje (sorry voor de 90 graden hoek ;)) zie je de wasmachine op 1600 toeren centrifugeren. Het geluid is bonkend, op sommige toerentallen piepend en behoorlijk hard! Tot (ik schat) zo'n 900 toeren gaat het goed, maar dan begint het gelazer. De trommel loopt instabiel (voor mijn oog). Er zit tijdens dit filmpje maar een half wasje in. Wanneer ik een test doe zonder was gaat het goed.

Ik denk dat het de trommellagers zijn? Of misschien de schokdempers? Ik hoop dat jullie me duidelijkheid kunnen verschaffen!

PS: Ik had het knipperende 'Spoelen 3' lampje ook al waargenomen, ben er inmiddels (via dit forum) achter dat het waarschijnlijk de koolborstels zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als het de lagers zijn dan kunt u de trommel op en neer bewegen t.o.v. de kuip, ook bij een zwaar rollend geluid bij het ronddraaien met de hand zijn het de lagers die defect zijn.
Een half wasje is overigens geen goede methode om dit soort zaken uit te proberen, de onbalans die hierdoor ontstaat veroorzaakt een trilling/schudden die door de schokdempers opgevangen moet worden, bij versleten schokdempers maakt de machine ook zo'n soort geluid.
 

Daylights

  • #3
Ok, goed punt. Wanneer ik de machine met de hand rond draai hoor ik nauwelijks geluid. Ik kan de trommel ook nauwelijks (eigenlijk gewoon niet) op en neer bewegen van de kuip. Zoals gezegd, centrifugeren zonder was klinkt ook prima, geen gebonk.

Zouden het dan de schokdempers zijn? Kan het nog wat anders zijn? Of hoort het misschien wel zo?
Het geluid is in het begin vrij zacht, maar het bonken begint rond de 900 toeren. Ik zie dan de hele trommel in de machine heen en weer bewegen. Dus echt normaal lijkt het me niet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik vermoed dat de schokdempers versleten zijn, u kunt er eentje uit halen, wanneer ze soepel in te drukken zijn moeten ze vervangen worden.
 

Daylights

  • #5
Dankjewel Jan, ik zal hier eens naar kijken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu