Miele W843 pomp defect

Kasaky

  • #1
Sinds onze verhuizing wil de wasmachine (Miele W843) regelmatig niet meer pompen. Een aantal keer opengehad en schoongemaakt, maar sinds gisteren heeft 'ie het volgens mij echt begeven. Zonder water in de machine draait de pomp wel, maar als er water inzit dan gebeurt er niets en gaat het rode controlelampje knipperen.

Dus mijn vraag: ligt het aan de pomp af aan de aansturing, wat kost een nieuwe Miele pomp ongeveer en kan ik die makkelijk zelf vervangen?
PS: zodra hij zou moeten pompen, hoor je bij de pomp een geluid zoals bij een elektromotor waar spanning op staat maar die niet wil draaien.

Alvast bedankt!
 

Kasaky

  • #2
Net met Miele gebeld en het schijnt een magneetpomp te zijn.
Kun je hier zelf iets aan doen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Bij afwezigheid van een witgoedspecialist:

Meestal is een magneetpomp goed te vervangen door een universele pomp.
Of dat bij deze machine ook zo is, kan ik zelf niet beoordelen.

Je zou de pomp kunnen uitbouwen en meenemen naar een witgoed-onderdelenzaak, vergeet niet het typenummer van de machine mee te nemen.

Repareren kun je zo'n pomp niet.

Eventueel, als je e.a.a zeker wilt weten, wachten op een witgoedspecialist, die zijn niet continue aanwezig op dit (vrijwilligers-) forum.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Miele pompen kunnen alleen vervangen door de pompen, bestemd voor Miele, het beste kunt u deze dan ook vervangen door de juiste pomp.
De pomp heeft een bajonet sluiting en kan dus niet vervangen worden door een standaard universeelpomp.

Is heel goed zelf te doen.
De pomp zit aan de rechterkant met een rode vergrendeling op positie gezet. Deze vergrendeling trekt u iets naar u toe, vervolgens kunt u de pomp tegen de wijzers van de klok wegdraaien en uitnemen.
Controleer bij terugmontage of alle 4 de haken de pomp weer juist vasthouden alvorens af te monteren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu