Miele Gala W843 rammelt bij centrifugeren

Rupsenkind

  • #1
Hallo,

Ik heb problemen met onze wasmachine Miele W843. Bij centrifugeren met hoge toerentallen maakte de machine een ratelend geluid en schudde de trommel behoorlijk.
Dus machine gedemonteerd en idd gezien dat de trillingsdempers “lek “waren en de achterwand beschadigd door het slingeren.
Trillingsdempers vervangen en getest op stand centrifugeren; perfect, draaide weer als een zonnetje en trommel stabiel als een huis.
Echter; nu maakt de machine nog altijd een ratelend geluid wanneer hij centrifugeert. Het is wel minder dan eerst en het lijkt onder uit de machine te komen.
Het ratelen lijkt klinkt als een losse flap die op de snaar of trommel zit (in ieder geval meer onder in de machine), echter aan beide is niets te zien van defecten of scheuren. Geluid is ook weg onder 900 toeren.
Ik vraag ik mij af of het de koolborstels kunnen zijn? (Machine is van 1999)

Lagers heb ik ook gecontroleerd maar die zijn in orde (geen speling in de trommelas).
Alle tips zijn welkom....
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Controleer eens of de v-snaar niet gespleten is
 

Rupsenkind

  • #3
Hallo,

Ik heb de V-snaar bekeken; helemaal gaaf en niet beschadigd. Ook spanning is goed. Het rammelen komt raar genoeg ook niet bij iedere was voor. Ik had al eens met een zaklantaarn onder in de trommel gekeken en daar ligt ook niets. 'k zal voor de zekerheid nog eens kijken maar ik zou dan ook een ander geluid verwacht hebben.
Mochten er nog meer tips zijn....graag
 

Rusako

  • #4
Haal het bovenblad er eens af,en kijk eens naar de blokjes waar de vering in hangt of de veer er door is geschoten door het kunststof !er zijn er 4 stuks
 

Rupsenkind

  • #5
Dank voor de tip. Heb direct gekeken maar de blokjes en veren zitten keurig op hun plek.
Ik heb verder nog alle bouten/moeren bij o.a. de motorophanging gecontroleerd, ook allemaal ok. Heb met open deksel een wassen gedraaid en wanneer het optreedt valt mij het volgende op;
De kuip + trommel trillen dan maar niet zo erg (zeg maar normaal bij een volle trommel) je hoort hem dan wel klapperen maar;
- Motor + snaar lopen prima strak, dus geen uitgesleten poelie of motoras
- Ik krijg dan de indruk dat de trommel tegen het rubber aan de voorkant slaat/loopt want soms tijdens het klapperen hoor je ook een gesis, je ruikt ook een rubber achtige lucht als je de deur opent alleen zie ik geen slijtsporen op het manchet.
Dat zou dan toch weer duiden op de lagers maar als ik de trommel met 2 vingers naar boven druk voel ik geen speling.En het gebeurt niet consequent bij iedere was.
Als de was echter goed verdeeld is gaat alles prima. Ik heb de indruk dat de was dus niet goed verdeeld wordt voor het centrifugeren. Ik weet alleen niet hoe het programma controleren kan of dat zo is, hij schommelt wel normaal om te verdelen voor centrifugeren...
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #6
Denk dat er een slag in de trommel zit en dat hij niet geheel rond meer is,doe de deur eens open en geef een zwengel aan de trommel loopt hij dan mooi gelijk om de manchet heen?
 

Rupsenkind

  • #7
Hi Geldrop,

Lijkt er idd op dat de trommel niet mooi rond meer is, als ik hem rond draai (heel langzaam) zie je dat de afstand van de trommel tot de manchet op een bepaald punt smaller wordt.
Heb ik het dan goed dat dit veroorzaakt is ten tijde dat de defecte schokbrekers er nog in zaten (dus door heftig bonken) en dat het dan een combinatie is van de slag in de trommel en de wasgoedverdeling? Dat zou een logische verklaring zijn waarom het niet altijd optreedt.
Zou mooi zijn dat te weten maar ik begrijp ook dat dit een nieuwe trommel betekent en dus, gezien de leeftijd, een te dure reparatie wordt, correct?

Dank allemaal voor de tips en antwoorden en een goed weekend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu