Micro usb kabel aansluiten op electriciteitsnet

Payet

  • #1
Ik heb onlangs een Focam C1 camera's gekocht om een bedrijfspand te beveiligen. Hier zit een micro usb kabel bij om de camera te voorzien van stroom

Deze camera wilde ik het plafond hangen maar ik heb daar geen stopcontact hangen. Kan ik de draadjes na het strippen van de micro usb kabel (Rood en Zwart) gewoon aansluiten via het elektra punt aan het plafond waar ook de brandmelder op zit of gaat dit problemen opleveren?

Ben benieuwd naar jullie tips e/o ervaringen
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een bedrijfspand beveiligen en dan zulk knoeiwerk?

Draadjes uit een Micro USB-kabel afsplitsen (weet je wel hoe dun die zijn?) en dan op een "elektrapunt voor brandmelders" met onbekende spanning aansluiten?

Hoe gek wil je het maken en dat in een bedrijfssituatie. Waarvoor dit forum overigens niet bedoeld is, hier worden alleen privé klussen toegelaten.

In elk geval: gewoon doen als je kapotte camera's en/of brandmelders wilt hebben. Of brand wilt veroorzaken omdat je geen idee hebt waar je mee bezig bent.

Niet dus! :?
 

Payet

  • #3
Ik wil het helemaal niet gek maken daarom ben ik hier voor advies. Aangezien ik geen knoeiwerk wil en er geen verstand van heb stel ik hier dus deze vraag.

Maar begrijp dus uit je reactie dat het niet mogelijk is.

Dank voor je afbrekende kritiek en antwoord
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Als je geen knoeiwerk wilt, en je hebt er geen verstand van, blijft er 1 ding over: Laten doen door iemand met kennis van zaken.

Zeker in een bedrijfspand ga je niet aan het knutselen. Mocht er brand uitbreken, dan beur je geen cent van de verzekering.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Daarbij komt, dat een usb aansluiting niet zo maar op 220 volt aangesloten kan worden.
Daar heb je echt een usb adapter voor nodig.

Als je dit zo aan wilt sluiten zoals je voorhebt, brand meteen de camera door.
 

H@ns

  • #6
Pak een verlengkabel waarop je aan de vrouwelijke kant een usb adapter zet en stop het andere eind in het dichtstbijzijnde stopcontact. De adapter heb je nodig want die zorgt voor het juiste voltage/ampèrage voor de camera.
 

Payet

  • #7
Bedankt voor de heldere uitleg. Dan gaan we een stopcontact aan het plafond laten installeren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu