Meerdere lichten aansluiten op buitenspot met sensor

Jean pierre

  • #1
Kan er mij iemand verder helpen aub , ik heb een richtspot met sensor geinstalleerd tot daar geen probleem .
Ik zou nog 2 lichtpunten willen aansluiten op dezelfde spot , moet ik dan de aansluiting maken tussen de sensor of gewoon in de spot aanschakelen aan de gewone schakeling van 220 volt .


in voorbeeld ziet u de richtspot met daar onder de sensor
 

Atmoz

  • #2
De tekening is wat te klein, kan bijna niets ervan herkennen.

Maar als je zorgt dat de verbindingen van de extra lampen op de aansluiting van de spot in de sensor aankomen gaat het goed. Je moet alleen de parallel verbindingen op een behoorlijke manier maken, denk ook aan de aardingsaansluiting.
 

System7

  • #3
En kan die sensor/schakelaar het extra vermogen aan?

M.i. ben je veiliger bezig als je een losse bewegingssensor koopt. Op de verpakking zie je al welk maximale vermogen je ermee kunt schakelen. Bovendien heb je dan een normale schakeldraad-uitgang waarmee je de lampen kunt voeden zonder getructe parallel-schakeling waarbij je de huidige lamp/sensor-combi moet openen of aansluitingen maken op plekken die daar niet voor bedoeld zijn.

De gemiddelde bouwmarkt verkoopt naast lampen-met-sensor ook losse bewegingssensoren (infrarood). Kan nog handig zijn ook als je de verlichting eigenlijk op een andere plek wil hebben dan de sensor.
 

Geus

  • #4
Inderdaad ff checken hoeveel vermogen de sensorschakeling kan schakelen. Is dit toereikend, dan kan je inderdaad meerdere lampen parallel koppelen aan de bestaande lamp. Is het vermogen te beperkt, dan zou je met een relais kunnen gaan werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu