Marynen CMF 7000

Steenhof

  • #1
Hallo,

Mijn lagers van mijn wasmachine zijn stuk, nu kan ik een andere krijgen van hetzelfde merk, maar die maakt kortsluiting, kan ik zelf de kortsluiting verhelpen of de lagers vervangen?

Heb elektrotechniek 1 jaar op school gehad, dus ik weet er wel iets van...
Groetjes....
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Onderdelen uitwisselen tussen 2 verschillende typen gaat meestal niet, ook al zijn ze van hetzelfde merk.

Een kortsluiting vinden in een wasmachine lukt soms wel, soms niet voor een "leek" op dat gebied. Is voor een ervaren monteur al lastig...
Enige manier is telkens een onderdeel ontkoppelen van het circuit (en de aansluitdraden isoleren) en kijken of de kortsluiting dan over is. Begin met het verwarmings-element of de motor...

Noteer wel even welke draad op welk aansluitpunt zit, voor je ze losmaakt. Je zult niet de eerste zijn die het naderhand niet meer weet!
Het hangt er ook nog vanaf om het om een echte kortsluiting gaat, of om een aardlek. Die twee worden vaak verward.

Extra lastig is, dat je de voorgeschiedenis van die machine met kortsluiting (denk ik) niet kent, waardoor je niet weet of er nog meer mee aan de hand is.

Lagers vervangen is bij sommige merken/typen slecht te doen, of heeft geen zin omdat er na korte tijd (weer) lekkage gaat optreden. Bij andere modellen is dat juist weer heel goed te doen, hangt er dus een beetje vanaf.

Je zou eens kunnen zoeken in de rubriek witgoed met zoekwoorden zoals "kortsluiting" of "lagers". Je kunt ook zoeken met bijv. "lagers Zanussi". De binnenkant van marynen wasmachines is veelal identiek met die van Zanussi!

Als je beslist om lagers te gaan vervangen, overtuig je dan eerst of je voor jóúw machine de benodigde onderdelen kunt krijgen, anders doe je een hoop werk voor niets! Daartoe heb je ook het PNC-nummer nodig, want van het vermelde type zijn zo'n 8 modellen verschenen tussen 1996 en 2001.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu