Manchet vervangen van marynen archeon cmf 1000

Ericz

  • #1
De manchet is gescheurd.
ik heb een vervanger en de klemming in de deur heb ik los, de de bovenkant van de machine is er af......maar meer van t hoe of wat kan ik niet zien of voelen.
kortom hoe krijg ik die manchet van de trommel af ...en er weer op?
 

Ericz

  • #2
Type/P 6296302
PNC 914780123-01
 

Ericz

  • #3
Welnu, extra info....voor wie dit hier nog leest.
de wasmachine kan aan de achterkant niet open.
de behuizing kan aan de zijkanten in tweeen gedeeld worden.
de trommel heeft zowel aan de voor als achterkant een betonnengewicht.
vanaf de bovenkant kan bijna nergens bij...
wie tipt mij?
 

Roelof D

  • #4
Hallo Eric,

Ik heb net een nieuwe manchet gemonteerd op mijn Zanker (zie mijn onderwerp van 5 januari). Misschien gaat het volgende ook op voor jou machine van Marijnen, het is tenslotte allemaal Electrolux.

Aan de buitenkant (als je de deur hebt opengedaan) wordt de manchet op z'n plaats gehouden door een soort tye-rib die ik vrij gemakkelijk kon losmaken en verwijderen.

Aan de binnenkant (dus aan de kuip waar de trommel in draait) zit de manchet om een opstaande rand, waar hij op z'n plaats wordt gehouden door een veer (een spiraal).

Vanuit de vulopening kun je de machet naar buiten duwen en hem vervolgens over de opstaande rand trekken, als je een keer een beginnetje hebt kun je de machet vervolgens gemakkelijk verwijderen.

Het monteren is lastig, je moet de manchet weer om die opstaande rand prutsen en je hebt bijna geen ruimte. Daarna moet die veer er nog weer om. Ik heb daarvoor 2 kleine "ringsleuteltjes maat 8 en 9" gebruikt. Ik had een klein stukje uit de "ring" gezaagd, zodat de veer daar in past. Vervolgens kon ik aan de ene kant met een ringsleutel de veer op z'n plaats houden en aan de andere kant met de 2e ringsleutel de veer op z'n plaats duwen.

Ik hoop dat je nog wat aan dit hele verhaal hebt.
Succes! :)
Roelof
 

Pepjo

  • #5
Via link niet meer werkend kun je je pnc code (zonder de laatste -01) invullen.

In de volgende menus kun je dan je machine kiezen, dus met -01, en daarna naar de onderdelen-lijsten gaan, waar je opengewerkte instructietekeningen van de machine aantreft.

Overigens heb ik hier de nummers al voor je ingevuld, je hoeft allen de groepen nog maar aan te klikken. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu