Marmitek LW12 icm Jung SL500 pulsschakelaar

PhilS

  • #1
Als ik de SL500 pulsschakelaar gebruik om één gloeilamp (Geen spaarlamp!) te bedienen, blijft het licht langzaam uit en weer langzaam aan gaan. Bediening van LW12 via X10 afstandbediening of MS13 draadloze bewegingsmelder gaat goed. Heb twee draden in de inbouwdoos: bruin en zwart. Heb op de bruine een lasklem aangesloten en daarbij twee losse bruine draden ingestoken. Eén van die draden gaat naar de P/rode aansluiting op de SL500, de andere naar de L-aansluiting op LW12. Het zwarte draad is aangesloten op SL-aansluiting op LW12. Een losse zwarte draad aangesloten op K-aansluiting op LW12, het andere eind op een zwarte aansluiting op SL500. Zonder LW12 functioneert de SL500 zoals het hoort: indrukken licht aan, indrukken licht uit. Wat zie ik over het hoofd?
 

Toon

  • #2
Vermeldt nog de exacte gegevens van de schakelaar, SL500 is een programma, geen type.
 

PhilS

  • #3
Jung SL500 Wisselschakelaar is het enige wat op de verpakking staat. Het heeft drie aansluitingen: één rode (P of L) en zwarte onder elkaar en één zwarte aan de andere zijde. Wat ik wil creëren is een enkelpolige schakeling: schakelen van 1 lamp vanaf 1 plaats.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #4
U gebruikt een wissel schakelaar ipv een puls schakelaar.
Een puls schakelaar maakt alleen contact als u de schakelaar bedient, op het moment dat u de knop loslaat verbreekt het contact. (zoals een belknopje)
U kunt hier het basis element 531EU van Jung voor gebruiken. Uw huidige afdekplaat past hier op.

Uit de gebruiksaanwijzing (hier staat uw probleem omschreven)




suc6 @rie
 

PhilS

  • #5
@rie, bedankt voor het antwoord. Ik heb gekeken naar de specificaties van element 531EU, maar wat ik wil is wat element 506ETU doet: een schakelaar die terug komt in dezelfde stand en dat de lamp aan blijft. Uit de LW12 gebruiksaanwijzing concludeerde ik dat dit mogelijk zou moeten zijn, door de toets korter dan 2 sec in te drukken, waarna het terugkomt in dezelfde stand. Nog een keer korter dan 2 sec in drukken zou dan de lamp uit moeten schakelen. Het zou dus best kunnen dat wat ik wil niet mogelijk is met de LW12.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #6
Wat u wilt lukt alleen met een puls drukker (het type wat ik opgegeven heb)

één maal kort drukken en de lamp gaat aan of uit
Bij lang drukken gaat de lamp op of neer dimmen.
Als U een wissel schakelaar gebruikt dan ziet de dimmer module dit als een lange puls en gaat dan staan pendelen, dwz hij dimt naar 0 en gaat dan naar maximaal, en weer terug naar 0 enz.

Hierbij het aansluitschema



In het schema is schakelaar 4 als gewone schakelaar getekent, dit is niet correct

Ps Een pulsschakelaar komt ook in zijn uitgangs positie terug

De 506ETU is een tip schakelaar en geen puls schakelaar
 

PhilS

  • #7
@rie, wederom bedankt. Het is duidelijk, ik volg je advies op en kom hier nog op terug.
 

PhilS

  • #8
Vandaag de 531EU ontvangen, geïnstalleerd (zoals in mijn vraag aangeduid) en werken. Het ganglicht kan nu eindelijk óók handmatig bediend worden. Nu dit werkt gaan we het ook op andere lichtpunten toepassen. @rie bedankt!
 

@rie

Specialist Elektra
  • #9
Mooi dat het gelukt is
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
2
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu